Policijos atstovas apie gegužės 9-ąją: rimtų neramumų nebuvo, sulaikyti du asmenys

Nors viešojoje erdvėje buvo baiminamasi, kad gegužės 9-ąją, kai Rusijoje įprasta minėti Antrojo pasaulinio karo pergalę, gali kilti įvairių provokacijų, Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis teigia, kad diena praėjo be rimtų neramumų.

Vis tik, R. Matonio teigimu, už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą sostinėje buvo sulaikyti du asmenys.

„Iš esmės diena praėjo sklandžiai, rimtesnių incidentų pavyko išvengti. Tai turbūt nulėmė tai, kad buvo pakankamai rimtas ir ilgas pasirengimas. Buvo tam tikrų prevencinių veiksmaių atlikta iki to laiko ir tikrai, kur buvo galimi konfliktai, provokacijos, pareigūnai visur dalyvavo, įsikišo, užkardė juos ir jokių rimtų neramumų nebuvo“, – pirmadienį Eltai teigė R. Matonis.

Policijos departamento atstovas pažymi, kad Vilniuje buvo sulaikyti du asmenys, vienas jų – provokacijomis pagarsėjęs Laurynas Ragelskis.

Iš esmės diena praėjo sklandžiai, rimtesnių incidentų pavyko išvengti.

„Yra Vilniuje sulaikyti du asmenys, vienas neblaivus asmuo ir Laurynas Regelskis. Už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą surašyti protokolai“, – pridūrė R. Matonis.

R. Matonio teigimu, už draudžiamų naudoti Rusijos agresiją Ukrainoje pateisinančių simbolių naudojimą protokolų surašyta nebuvo.

Policijos duomenimis, šalyje gegužės 9-ąją budi apie 400 policijos pareigūnų. Gegužės 9-osios minėjimo metu asmenys, turintys draudžiamų simbolių, fiksuojami vaizdo kameromis ir vėliau bus identifikuojami.

ELTA primena, kad, artėjant gegužės 9-ajai, politikai bei valstybės institucijų atstovai pradėjo nuogąstauti dėl galimų provokacijų šiai dienai paminėti skirtuose minėjimuose. Viešoje erdvėje baiminamasi, kad gegužės 9-ąjai skirtų minėjimų pagrindinis tikslas galimai būtų ne siekis paminėti Antrojo pasaulinio karo pabaigą, o švęsti karą Ukrainoje.

Rusijoje ir rusų bendruomenėse gegužės 9-ąją minima pergalės prieš nacistinę Vokietiją diena. Tuo metu Europa Antrojo pasaulinio karo pabaigą mini diena anksčiau, gegužės 8-ąją.

Antrajam pasauliniam karui pasibaigus, Lietuva liko ją okupavusios ir represijas prieš taikius gyventojus vykdžiusios Sovietų Sąjungos sudėtyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių