Pereiti į pagrindinį turinį

Popierinės gervelės skris į Japoniją

2006-08-07 00:00

Graudžios istorijos aidas pasiekė ir Lietuvą

Graudžios istorijos aidas pasiekė ir Lietuvą

Praėjusį savaitgalį prekybos ir laisvalaikio centre “Mega” vyko akcija “Išlankstyk gervelę už taikų pasaulį”, skirta 61-osioms Hirosimos ir Nagasakio miestų atominio bombardavimo metinėms paminėti.

Visi norintieji buvo kviečiami lankstyti popierines gerveles, kurios kaip mūsų šalies žmonių dovana bus vežamos į Japoniją, į Hirosimos taikos parką. Ten jos bus padėtos prie paminklo mergaitei Sadako Sasaki.

Vaikai nuo 12 iki 18 metų dalyvavo loterijoje. Burtų keliu bus išaiškinti du nugalėtojai (mergaitė ir berniukas), kurie kartu su akcijos organizatoriumi vyks į Japoniją, Hirosimos miestą, kur taikos parke bus iškilmingai padėtos Lietuvoje išlankstytos gervelės prie mergaitės, laikančios gervę, paminklo.

Hirosimoje gyvenusi Sadako buvo paveikta amerikiečių numestos atominės bombos radiacijos, kuri labai smarkiai pakenkė jos sveikatai. 1955 metais, kai jai buvo 12 metų, mergaitė susirgo leukemija. Išgirdusi legendą, kad išlanksčiusi 1000 gervių, ji gali išgyti, mergaitė pradėjo jas lankstyti. Iki mirties ji suspėjo išlankstyti 644 gerves.

Jos klasės draugai išlankstė likusias, o mergaitė buvo palaidota su 1000 popierinių gervių. Nors jos noras išgyventi ir neišsipildė, tačiau jis įkvėpė jos draugus pastatyti jai paminklą.

Akciją organizavo Viešoji įstaiga Kolpingo kolegija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų