Prezidentas į Aukščiausiojo Teismo teisėjas siūlo A. Tikniūtę

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja siūlo skirti šiuo metu Lietuvos apeliaciniame teisme dirbančią Agnę Tikniūtę.

Prezidentas dėl A. Tikniūtės skyrimo kreipėsi patarimo į Teisėjų tarybą, atsižvelgdamas į Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos išvadą, ketvirtadienį informavo Prezidentūra.

Teisėja, teisės krypties socialinių mokslų daktarė Agnė Tikniūtė 2006 metais yra tapusi Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos geriausios socialinių mokslų disertacijos konkurso laureate, šiuo metu yra mokslinio žurnalo „Teisės apžvalga“ redakcinės kolegijos narė.

Prezidentūra nurodo, kad Nuolatinė teisėjų veiklos vertinimo komisija teisėjos Agnės Tikniūtės profesinę veiklą, jos teisinio darbo kokybę yra įvertinusi labai gerai.

Pagal Konstituciją, prezidentas teikia Seimui Aukščiausiojo Teismo teisėjų kandidatūras, o paskyrus visus Aukščiausiojo Teismo teisėjus, iš jų teikia Seimui skirti Aukščiausiojo Teismo pirmininką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paradoksas?

Paradoksas? portretas
Per 50 metų ne savo dėka pakištas atsidūriau teismuose pagal B.K. abi bylos buvo korupcinės ( pirma prieš 30 metų maždaug). Ir abiejuose nuteisė. Nes žinau kad korupcija buvo. Tiek to,ar ne? Bet žmogui gyvenimas sugriaunamas iš esmės. Teistumas prieš 20 metų išnykęs, prokurorė karksi apie jį dabar teisme, ir dar akcentuoja kažkokias detales. Raštu parašo aišku kad teistumas išnykęs. Tai dabar 2 teistumas ( už pasakytą teisybę). Teismuose siautęja korupciniai klanai, jokio teisingumo LT apskritai nėra. Sakau tą atsakingai. O prokuratūros dar atvirai agresinės, lengvai gali sufabrikuoti bylą. Ir daug kas tą sako, tik niekas negirdi. Tai mano NUOMONĖ.Turiu sakyti tai, kad vėl nenuteistų. Čia panašu į rusiją, Baltarusiją, bet tikrai ne į europinę Lietuvą.

Kiek laidų buvo per tv

Kiek laidų buvo per tv portretas
Anksčiau kad net rimtus verslininkus spausdavo per prokuratūrą. Aibė laidų, straipsnių. Manau kad tai ir pasako kad jos yra AGRESINĖS įmonės, nieko bendro neturinčios su teisingumu. O ką daryti žmonėms kurie yra NEKALTAI NUTEISTI? Kas gali man tą pasakyti? Juk per kyšius griaunamas likimas kitiems. Teistas jau į policiją nenueisi dirbti, ir tt. Realiai sugriaunamas žmogui gyvenimas. Gyvenime niekam blogo nepadariau- 2 teisėimai užkabinti mčlagingai. Net dabar bet kas pažiūrėjęs tas bylas suprastų kad nuteisimai neteisingi, neadekvatūs. Tai kaip gšventi tokioj šalį doram žmogui, kai lipdo jam teistumus melagingai. Ką daryti tokiam žmogui, aū, tegul pasako man kas nors iš valdininkų..

Teisingumo ministrė

Teisingumo ministrė portretas
Tegul pasako, kokia įstaiga yra, kur galima kreiptis doram piliečiui, jeigu žinai kad užsakytas esi per prokuratūrą korupcinėje byloje ( mano nuomone ten įprastas reiškinys). Žinai kad korupcija, tave melagingai siekia nuteisti ( užčiauti žodžiu) ir tu žmogau neturi kur kreiotis. Prieš prokurorus net STT neina. Apvers bylą, ir vis tiek tave sutvarkys. Manau viskas tuo ir pasakyta. Teisingumo teismų LT nėra. Yra UAB teismai, kur klesti nepotizmas, korupcija, ir feminizmas. Ramiai ( agresoriams), čia MANO NUOMONĖ.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių