Prezidentas į Aukščiausiojo Teismo teisėjus teikia buvusį KT teisėją E. Šileikį

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda į Aukščiausiojo Teismo teisėjus Seimui teikia buvusio Konstitucinio Teismo teisėjo Egidijaus Šileikio kandidatūrą.

Kaip antradienį informavo Prezidentūra, E. Šileikis į Aukščiausiojo Teismo teisėjus siūlomas gavus Teisėjų tarybos patarimą

Šiuo metu E. Šileikis dirba Vilniaus universitete (VU), yra Teisės fakulteto (TF) Viešosios teisės katedros profesorius.

„Prof. E. Šileikis yra vienas ryškiausių Lietuvos konstitucionalistų. Didelė jo patirtis, sukauptos žinios ir kritinis mąstymas neabejotinai praturtins LAT ir padės teismo bylose atskleisti bei plėtoti viešojo intereso gynimo konstitucinius aspektus“, – sakė G. Nausėda.

E. Šileikis 1990-aisiais baigė studijas VU TF, 1991-aisiais Frankfurto prie Maino universitete Vokietijoje įgijo teisės magistro, 1994 metais – ir mokslų daktaro laipsnį.

Jis dirbo VU TF asistentu, fakulteto prodekanu. Jis taip pat yra dirbęs Seimo kanceliarijos Teisės skyriaus patarėju, Vyriausybės kanceliarijos patarėju viešojo administravimo klausimais.

2008–2017 metais teisininkas ėjo Konstitucinio Teismo teisėjo pareigas ir tapo pirmuoju teisėju, pradėjusiu naudotis teise pareikšti atskirąją nuomonę Konstituciniame Teisme.

Aukščiausiojo Teismo teisėjus skiria Seimas prezidento teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Statybnioks

Statybnioks portretas
AMB statitinis?

Už eilini žmogų ne vienas teismas nepasisako taip yra .

Už eilini žmogų ne vienas teismas nepasisako taip yra . portretas
Skirk ką nori visų pirštai į save lenkti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių