Prezidentas lankėsi Darbėnuose – prisiminė brangų žmogų, gyrė miestelio bendruomenę

  • Teksto dydis:

Sekmadienį prezidentas Gitanas Nausėda, pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė ir prezidento tėvas Antanas Nausėda lankėsi Darbėnų miestelio šventėje. Po vizito G. Nausėda pasidalijo mintimis apie brangiausią žmogų ir visą gyvenimą jį lydinčias vertybes.

„Visada džiaugiuosi matydamas, kaip įvairūs Lietuvos miesteliai atgimsta, atranda savo šaknis, brandina bendruomenines idėjas. Šiandien įsitikinau, kad vietoje nestovi ir pirmyn juda Darbėnai – vieta, kuri visada liks mano širdyje, ir kur visada liks dalelė mano širdies“, – atviravo G. Nausėda.

Vietinėse kapinaitėse, po senu, dideliu ąžuolu, ilsisi mano mamytė – brangiausias žmogus, kuris man davė nepaprastai daug.

Prezidentas prisiminė ir amžinojo poilsio atgulusią mamą. „Vietinėse kapinaitėse, po senu, dideliu ąžuolu, ilsisi mano mamytė – brangiausias žmogus, kuris man davė nepaprastai daug, ir kurio perduotas vertybes puoselėju visą gyvenimą. Man labai svarbu tai, kad šiandien ją galėjau aplankyti ir pagerbti kartu su savo tėčiu, neseniai įveikusiu sunkią ligą“, – mintimis dalijosi prezidentas.

Feisbuko nuotr.

G. Nausėda gyrė ir Darbėnų bendruomenę. „Branginu tai, kad kaskart atvykęs į Darbėnus, randu čia iniciatyvių, stiprių, drauge veikti gebančių žmonių. Todėl, kalbėdamas vietinėje bažnyčioje susirinkusiems miestelio šventės, Petrinių, dalyviams, raginau ne tik puoselėti istoriją, džiaugtis 400 metų, prabėgusių nuo pirmosios katalikų bažnyčios Darbėnuose įkūrimo, bet ir niekada nepamiršti, kad visi esame istorijos kūrėjai. Visi kartu galime ir turime prisiimti atsakomybę dėl to, ką mes paliksime savo vaikams, anūkams ar dar vėlesnėms kartoms“, – tvirtino G. Nausėda.

„Esu tikras, kad Darbėnai jau eina teisingu keliu. Praėjusiais metais su didžiausiu džiaugsmu patvirtinau miestelio herbą, simbolizuojantį jo klestėjimą tiek praeityje, tiek ir dabartyje. Norėčiau, kad visi Lietuvos miestai ir miesteliai ieškotų ypatingo ryšio su savo praetimi, kartu atrasdami naujų, gerovę žadančių kelių“, – linkėjo prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkaip

Kažkaip portretas
30metų atgal akademikas Vilkas visiems žadėjo gerą gyvenimą Nepriklausomoj Lietuvoj, ekonomistas vis pasakojo, kaip gerai bus. Gerai tapo gyventi gal kokiems 3-4 procentams piliečių, kurie buvo pripuolę prie ES siunčiamų pinigų pasisavinimo statybų sektoriuje, buvo patekę prie viešųjų pirkimų, kokio posto, kur vokeliuose atnešami pinigai yra kasdienybė - taip, jie apsirūpino kelioms savo palikuonių kartoms į priekį. Likusieji liko klausytis naujos giesmelės apie gerovę. Na, yra toks fabrikėlis Vilniuje - 'Gerovė", ten verda uogienes ir gana neblogas. Dabar dar mažiausiai 10 metų klausysimės pažadų, atsiras prognozuotojų, ekspertų. ES pinigai mažėja ir ateity jų bus vis mažiau. Ką darys svetimų pinigų mėgėjai, kurie sumaišo savo kišenę su valstybės ir neatskiria, kur pinigai bendrai gerovei, o kur savam namui ar dvarui statytis?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Pritariu 100% visiems žemiau komentatoriams. Dar klausimas kodėl visa ta bendruomenė ir juostelių kirpikas su žmona ir tėčiu nesilaikė socialinės distancijos., juk po tokių “parodų” gali Darbėnai tapti koronaviruso židiniu., ar tiems visiems susirinkusiems negalioja docialinės distancijos įstatymas., Fui , tikra paroda, o ne gerovės valstybė, daugiau nebebalsuosiu už Nausėdą, tikras parodiantas.

Keleivis

Keleivis portretas
Niekaip nesuprantu,ką veikia prezidentas keliaudamas,ar daugiau nėra ką veikti???
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių