Prezidentė: partizanų deklaracija – įpareigojimas branginti laisvę

  • Teksto dydis:

Vasario 16-ąją sukanka 70 metų nuo partizanų vadų suvažiavime įsteigto Lietuvos Laisvės Kovų Sąjūdžio ir priimtos deklaracijos su aiškiai išreikštu siekiu atkurti mūsų valstybės nepriklausomybę.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, ši deklaracija ir visas partizaninis pasipriešinimas tiesė kelius į laisvę, todėl su dėkingumu privalome tęsti jo atminimo įprasminimo darbus.

Ketvirtadienį prezidentė susitiko su partizanų atminimą puoselėjančių iniciatyvų autoriais.

Prezidentės teigimu, partizanų kova vis dažniau tampa priešiškų informacinių atakų taikiniu, todėl įvairios iniciatyvos ir ypač jaunų žmonių susidomėjimas ginkluotu pasipriešinimu yra veiksmingas atkirtis bandymams sumenkinti, šmeižti ir niekinti Lietuvos istorijai lemtingus įvykius.

Susitikimo metu šalies vadovei už išskirtinį dėmesį ir palaikymą puoselėjant istorinę atmintį bei tvirtą laikyseną priešiškų jėgų atakų atžvilgiu įteiktas iniciatyvos „Partizanų Lietuva“ apdovanojimas.

Anot Prezidentės spaudos tarnybos, prezidentė išreiškė viltį, kad Valstybės pažinimo centre atidaroma interaktyvi ekspozicija „Pasirinkimo kodas“ su tikro bunkerio instaliacija leis kiekvienam pajausti ir įsivaizduoti bent dalelę to, ką išgyveno partizanai.

Anot šalies vadovės, mūsų istorinę atmintį privalome puoselėti nuolat. Partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago palaikų suradimas ir perlaidojimas tapo reikšmingu įvykiu visai Lietuvai, sujudinusiu žmonių savimonę ir patriotiškumą. Turime toliau tęsti istorinius tyrimus ir laisvės kovotojų atminimą įamžinančias prasmingas iniciatyvas, kurios įtraukia ir sudomina visuomenę, o svarbiausia - jaunus žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kokia cia "prezidente"KGB sliundra,jai mat partizanai parupo.

bet graziai pasake tov. Saaxov..

bet graziai pasake tov. Saaxov.. portretas
apie Dalia G-(video in YouTube)..Это студентка, комсомолка, спортсменка, наконец, она просто красавица! "Кавказская пленница" 1966 г:))))

Lietuviai! Jus-ciudai!!

Lietuviai! Jus-ciudai!! portretas
Tai... kas? jums senden neleido taip padaryti-".. pirmi butu ispi.se, paleide zarnas ir pakore sita komunistine kur.va."!!! Kas ???..jums dabar trukdo .."taip padaryti"??:)))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių