Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė su EŽTT teisėju išrinktu E. Kūriu aptarė žmogaus teisių apsaugos problemas

2013-10-23 08:34
BNS inf.
V. Skaraičio/BFL nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį susitiko su naujai nuo Lietuvos išrinktu Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėju profesoriumi Egidijumi Kūriu.

Susitikime aptartos EŽTT veiklos aktualijos, pagrindinės žmogaus teisių apsaugos problemos, su kuriomis susiduria Lietuva, pranešė Prezidentūra.

Europos Žmogaus Teisių Teisme šiuo metu yra nagrinėjama apie 300 bylų prieš Lietuvą. Dažniausiai kreipiamasi dėl pernelyg ilgo bylų nagrinėjimo, nuosavybės teisių atkūrimo, privatizavimo procesų pažeidimų,.

Lietuvai ratifikavus Europos žmogaus teisių konvenciją 1995 metais, iki šiol EŽTT 71 byloje pripažino, kad valstybė pažeidė konvencijoje garantuojamas teises ir laisves.

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto profesorius E.Kūris 1999-2008 metais buvo Lietuvos Konstitucinio Teismo teisėjas, o 2002-2008 metais ėjo šio teismo pirmininko pareigas.

Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėju E.Kūris buvo išrinktas Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos plenarinės sesijos metu įvykusiuose rinkimuose balsų dauguma pirmame ture iš trijų Lietuvos pateiktų kandidatų.

E.Kūrio devynerių metų kadencija Strasbūro teisme prasidės nuo lapkričio. Jis yra trečiasis EŽTT teisėjas nuo Lietuvos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų