Prezidento veto dėl mokamų testų Seimui bus teikiamas ketvirtadienį

Prezidento Gitano Nausėdos veto dėl mokamų testų nepasiskiepijusiems gyventojams Seimui bus teikiamas ketvirtadienį.

Šalies vadovo trečiadienio vakarą vetuotų Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų pateikimas įtrauktas į Seimo ketvirtadienio vakarinio posėdžio darbotvarkę.

Šalies vadovui grąžinus įstatymą balsuojama, ar jį svarstyti iš naujo, ar laikyti nepriimtu. Jei įstatymas svarstomas iš naujo, norint priimti jį be pakeitimų reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Valdančiųjų frakcijų atstovai sako, kad sieks atmesti prezidento veto dėl mokamų testų nepasiskiepijusiems darbuotojams.

Minėtos Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisos spalį buvo priimtos 65 parlamentarams buvus „už“, dviem – „prieš“ ir trims susilaikius.

Prezidentas G. Nausėda trečiadienį vetavo Užkrečiamųjų ligų įstatymo pakeitimo įstatymą, kuriuo buvo siūloma įvesti mokamus testus nepasiskiepijusiems darbuotojams.

Šalies vadovo teigimu, įstatyme numatytas reguliavimas gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus.

Tai reikšmingai sumažintų privalomai tikrintis sveikatą dėl užkrečiamosios ligos turinčių darbuotojų skaičių ir lemtų pavėluotą COVID-19 ligos diagnostiką ir nekontroliuojamą plitimą, pranešė Prezidentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Hitleris ,visu žydų tautybės žmoniu reikalavo turėti prisiūta ženklą, dabar" galimybių pasai, "kas gali atimti teisę laisvai judėti žmogui, tai pažeista LR konstitucija.

Teis.

Teis. portretas
Teisingai priėmė sprendimą prezidentas dėl testų,tačiau galimybių pasai neturėtų vadintis, galimybių pasų o turėtų vadintis skiepų kortelė. Pasas vienas dokumentas kuris yra LRKonstitucijoje patvirtintas ir negali būti jokio kito.Gali būti kaip minejau sveikatos knygelė ,gali būti skiepų kortelė. Nežinau ,kodėl tą pavadinimą galimybių pasą Seimas patvirtino ,jis yra pagal LR Konstituciją neturintys galios.Negalima išgalvoti kažkokį pavadinimą be reikšmi ir pasakyti kad tai svarbus dokumentas ir privalo jį turėti visi.Keista.Kur Teisininkai,kodėl nediskutuoja apie ši bereikšmi popierių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių