Prieš Rusijos ambasadą – protesto akcija „Už jūsų ir mūsų laisvę!“

Penktadienį prie Rusijos ambasados, Boriso Nemcovo skvere, rengiama akcija, skirta galimai neteisėtiems Baltarusijos valdžios veiksmams pasmerkti. Organizatoriai kviečia dalyvius pareikšti nepritarimą tiek Astravo atominės elektrinės statyboms, tiek neskaidriems Baltarusijos prezidento rinkimams.

„Kviečiame visus susirinkti rugpjūčio 7 d. – Rusijos ir Sakartvelo karo pradžios dieną bei pirmojo autoritarų atominio projekto reaktoriaus paleidimo išvakarėse – ir pareikšti priešinimąsi represyvioms ir žeminančioms abiejų valstybių vadovų politikoms bei paramą Baltarusijos, Rusijos, Gruzijos, Ukrainos ir kitoms tautoms, kurios tapo jų aukomis“, – teigiama kvietime.

Anot organizatorių, Astravo AE projektas yra ekologiškai ir geopolitiškai pavojingas tiek Lietuvai, tiek patiems Baltarusijos piliečiams, kurie šiuo metu tūkstančiais žygiuoja miestų aikštėse, kovoja už sąžiningus ir skaidrius rinkimus bei savo teisę balsuoti.

„Baltarusijos prezidentas, laikydamas save „suvereniteto garantu“, ir toliau padeda Vladimiro Putino režimui bei jo atominiam projektui, tuo pačiu persekiodamas, smurtaudamas, kalindamas ir kankindamas savo piliečius. Astravo AE – Rusijai priklausančios įmonės „Rosatom“ projekto – pirmąjį reaktorių planuojama paleisti dar iki Baltarusijos prezidento rinkimų kampanijos pabaigos, kuri jau pasižymėjo daugybe represijų, sulaikymų, piliečių bauginimo ir smurto prieš juos“, – rašoma kvietime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo

Jooo portretas
juokdariai,meluoja , tiki savo melu ir dar meldziasi tam savo melui, tikri psichopatai..

Anonimas

Anonimas portretas
uo bereciu susirinkimas

Koncervatorių

Koncervatorių portretas
Koncervatorių rinkiminė propaganda, papilant purvo ant kaimyninės valstybės. Rinkiminį šou organizuoja, Etikos komisijos ir po to teismo šmeižiku ir melagiu pripažintas konservatorių sąrašo narys Žygimantas Povilionis. Jo agitacinis straipsnis buvo išspausdintas berods lryte.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių