Pristatomos iniciatyvos, skirtos Baltijos kelio 30-mečiui

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniaus Katedros aikštėje bus pristatomos iniciatyvos, skirtos paminėti Baltijos kelio 30-metį.

Pasak organizatorių, šiemet į jubiliejaus šventimą ypač aktyviai įsitraukė nevyriausybinės organizacijos, pasiūliusios savo idėjų ir paramą Seimui, Vyriausybei bei savivaldybėms, pakvietusios tūkstančius žmonių nors iš dalies pakartoti Baltijos kelią susikabinant rankomis, vykti tuo keliu iki Latvijos sienos ar net iki Talino.

Renginyje bus pristatomos iniciatyvos, kurias organizuoja Signatarų klubas, Etninės kultūros globos taryba, Lietuvos savivaldybių asociacija, asociacija „Jeep Club Lithunia“, Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija, Lietuvos skautų sąjunga, Lietuvos moksleivių sąjunga, Šaulių sąjunga ir kitos organizacijos.

Kaip teigia Etninės kultūros globos tarybos pirmininkė Dalia Urbanavičienė, renginio dalyviai bus kviečiami susikabinti rankomis į bandomąją grandinę, simbolizuojančią siekį įtraukti kuo daugiau žmonių į Baltijos kelio 30-mečio minėjimą.

Baltijos kelias vyko 1989 metų rugpjūčio 23 dieną, kai du milijonai lietuvių, latvių ir estų susikibo gyva grandine. Ši taiki akcija buvo skirta Europą padalijusio ir Baltijos šalių nepriklausomybę panaikinusio Molotovo-Ribentropo pakto 50-mečiui paminėti.

Baltijos kelias įtrauktas į UNESCO Pasaulio atminties sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ohoo

ohoo portretas
Kad aš būčiau žinojęs kad šitaip apiplėš Lietuvą..... Iš šalies liko tik vagių įmonės pavadinimas.

Alfa

Alfa  portretas
Tikrai niekur neiciau kabintis

Anonimas

Anonimas portretas
Tegu Lietuvos vagys ir susikiba kurie nuvare Lietuvos zmones iki tokio skurdo!:-)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių