Prokuratūra kreipėsi į teismą dėl vandenlenčių parko prie Elektrėnų marių pašalinimo

Viešąjį interesą ginantis prokuroras kreipėsi į teismą dėl valstybinės žemės sklype prie Elektrėnų marių veikiančio vandenlenčių parko pašalinimo, penktadienį pranešė Vilniaus apygardos prokuratūra.

Anot jos pranešimo, valstybinės žemės sklypas ir marių dalis yra naudojami pažeidžiant teisės aktų reikalavimus, todėl tai leidę sandoriai turi būti pripažinti negaliojančiais, tolesnės nuomos aukciono procedūros nutrauktos, o statybų padariniai pašalinti.

„Kadangi statiniai ir įrenginiai minėtame sklype pastatyti ir įrengti pažeidžiant imperatyvias įstatymo normas, teismo prašoma įpareigoti atsakovus per vieną mėnesį nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos pašalinti šiuos statinius ir įrenginius bei atstatyti šią teritoriją į pradinę padėtį“, – reikalauja prokuratūra.

Tyrimo metu prokuratūra nustatė, kad Elektrėnų savivaldybė 2017 metais teisėto pagrindo neturinčia jungtinės veiklos sutartimi perdavė daugiau kaip hektaro ploto sklypą naudoti viešajai įstaigai.

„Sutarties sudarymo metu Elektrėnų savivaldybė valstybinės žemės sklypu naudojosi panaudos sutarties pagrindu, todėl pagal teisės aktų nuostatas negalėjo perduoti žemės sklypo naudotis tretiesiems asmenims. Taip pat teisės aktai nesuteikė teisės sudaryti jungtinės veiklos sutartį su teisės aktuose nenumatytais subjektais“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Vėliau viešoji įstaiga sudarė sutartį, pagal kurią pusę sklypo perdavė valdyti privačiai bendrovei.

Prokuratūros teigimu, sklypą verslininkai naudojo ne pagal nustatytą rekreacinės teritorijos būdą, jame pastatė statinius bei įrenginius, neatitinkančius leidžiamų teisės aktuose.

„Žemės sklype ir Elektrėnų marių dalyje, kuri, be kita ko, atsakovams nebuvo suteikta naudotis įstatymo numatytu pagrindu, vykdyta paslaugų, tarp jų ir pramogų (atrakcionų), sporto bei maitinimo veikla, tačiau ši veikla yra galima atitinkamai komercinės ar visuomeninės paskirties objektų teritorijoje“, – pabrėžia prokuratūra.

Taip pat, anot prokuratūros, nusprendusi išnuomoti šį sklypą 40 metų, Elektrėnų savivaldybė paskelbė aukcioną.

Nors aukcionas dar neįvyko, prokuratūra reikalauja nutraukti jo procedūras, nes žemės sklypą ketinta išnuomoti tam, kad ir toliau būtų vykdoma jo naudojimo būdo neatitinkanti vandens pramogų veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių