Pereiti į pagrindinį turinį

Puikus planas: į vestuves po medaus mėnesio

2013-06-30 06:00
Puikus planas: į vestuves po medaus mėnesio
Puikus planas: į vestuves po medaus mėnesio / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Jauniesiems Domantui ir Aušrai draugai sugalvojo ypatingą staigmeną – pakvietė „Vilniaus dienos“ žurnalistus.

Gavę nurodymus tam tikrą valandą jaunųjų poros tykoti prie Bernardinų bažnyčios, nekantriai stoviniavome, kol galų gale išvydome: plačiomis šypsenomis pasipuošę Domantas ir Aušra pasirodė ant stilingo motorolerio.

Draugai ir mintys apie vaikus

Tik po tuoktuvių ceremonijos jauna ir pašėlusiai atrodanti pora juokavo, kad šiuo metu galvoja apie vaikus. „Labai gera. Iš tiesų dabar sunku suprasti, kas čia aplink vyksta. Visi sveikina – toks... emocijų antplūdis“, – pasakojo Domantas ir Aušra Zubkai. Pora jau dabar tvirtai žino, kad norėtų susilaukti trijų vaikų.

Iš tiesų kol pavyko pakalbinti šią jaunųjų porą, reikėjo bent valandėlę palaukti, kol visi norintys juos pasveikins ir įteiks gėlių, – sveikintojai išsirikiavo į eilę per pusę Bernardinų bažnyčios kiemelio. Tačiau būrys draugų, pasirodo, – pati didžiausia dovana jauniesiems.

„Mums geriausia dovana, kad visi atėjo, kad tiek daug žmonių. Tikrai, net nesitikėjome, kad tiek bus, nes tokia karšta diena ir dar ilgasis savaitgalis. Manėme, kad visi bus iš miesto išvažiavę, o čia net žurnalistės atėjo“, – džiūgavo Aušra.

Nusprendė apsidrausti

Paradoksas, tačiau jaunieji planuodami savo tuoktuvių ceremoniją kaip tik labiausiai bijojo nenusisekusio oro. „Labai bijojome lietaus, kad bus labai šalta“, – tikino pora. Būtent dėl to Domantas su Aušra savo vestuvių šventę nusprendė suorganizuoti mieste.

Tiesa, šventė jie irgi kiek netradiciškai – be nuklotų valgiais stalų ir priverstinio sėdėjimo. Visų pirma, jaukiai, išskirtinai tik su tėvais, vakarieniavo viename Vilniaus restoranėlių, o vėliau linksmintis ir šokti persikėlė į vieną sostinės barų.

Pasak jaunavedžių, atskiras pasibuvimas su tėvais buvo suplanuotas dėl to, kad norėjosi jaukumo.

Idėjos iš Azijos

Nors įprasta, kad jaunavedžiai medų kopinėja tik po vestuvių, Domantas su Aušra pasirinko priešingą variantą: į medaus mėnesio kelionę išvyko gerokai anksčiau.

„Medaus mėnesio mes norėjome keliauti į Aziją, nes ten atostogų sezonas yra tada, kai Lietuvoje pavasaris arba žiema, o tuoktis būtent vasarą norėjome“, – aiškino linksmoji pora.

Į savo vestuves jaunieji Zubkai atvyko nors ir kuklia, tačiau stilinga ir pamilta transporto priemone. Motorolerius jie sakė pamilę būtent svečiuodamiesi Azijoje, kur juos ir išmokę vairuoti.

„Pamanėme, kad taip bus labai smagu. Juk patogiau, ne taip karšta, be to, lengviau laviruoti senamiesčio gatvelėmis“, – pasakojo Domantas.

Kiek teko pastebėti, poros draugai ir norintys pasveikinti į Bernardinų bažnyčią taip pat nevyko prabangiais automobiliais, išpuoštais gėlėmis ar kitokiomis dekoracijomis.

Poros ir kvietimas į vestuves nebuvo eilinis, atspausdintas dailiomis raidėmis ant prabangaus popieriaus. Dar viešėdami šiltuose kraštuose jie nustebino draugus ir artimuosius atsiųsdami sumontuotą egzotišką vaizdo kvietimą.

„Mes nemokame piešti ir rašyti, o filmuoti mokame. Draugai reagavo įvairiai, daugiausia – gerai. Manau, kad teigiamai. Tik kai kurie dar laukė įprastinių kvietimų paštu“, – juokėsi Aušra.

Ekstremalumai sutvirtina

„Per medaus mėnesį kaip tik sutvirtėjo santykiai, išbandėme save ekstremaliose situacijose“, – džiaugėsi jaunavedžiai. Nors, pasak jaunosios, ekstremaliausias išbandymas jų santykiuose buvo atstumas. Pasirodo, porai teko gyventi atskirai.

Tad dar vieno originalaus pokšto neatsisakė ir poros draugai. Pasak žurnalistes į tuoktuvių šventę pakvietusios draugės, būtina tokiu džiaugsmu pasidalyti ir su kitais. „Manau, kad jie tikrai supras, juk jie labai faini ir jaunatviški. Turi to, ko ir kitiems iš jų reikėtų pasimokyti“, – tvirtino Domanto ir Aušros draugė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų