R. Požėla: policija dronų Baltarusijai nepirko, pervedė tik pinigus

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla neigia žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad Lietuvos policija rugsėjo 16 d. Baltarusijos pareigūnams perdavė 15 dronų. Pasak jo, Lietuvos policija, dalyvaudama bendrame projekte su Baltarusija, tik pervedė Europos Komisijos pinigus šiai šaliai.

„Pasikartosiu, kad Lietuvos policija jokių įsigijimų Baltarusijos pusei nedarė, tiesiog įgyvendino savo sutartinius įsipareigojimus. Finansiniai įsipareigojimai buvo įgyvendinti iki prezidento rinkimų Baltarusijoje iki rugpjūčio 9 dienos“, – sakė R. Požėla.

R. Požėla teigė, kad bendro šalių projekto vertė yra apie 850 tūkst. eurų. Pasak generalinio komisaro, 52 proc. šių lėšų priklauso Baltarusijai, o Lietuvai – apie 48 proc. Taip pat, pasak jo, baltarusiai patys perka įrangą, ir Lietuvos policija tame niekaip nedalyvauja, todėl ir daryti įtakos šiems pirkimams negali.

Kaip skelbė Policijos departamentas, jų žiniomis, EK spalio 8 d. svarstys tolesnę projektų su Baltarusija eigą.

„Dronai yra buitiniai, jokios papildomos įrangos juose nėra įdiegta, tokius galima įsigyti bet kurioje specializuotoje parduotuvėje. Šie dronai, pagal projekto aprašymą, būtų naudojami didelių įvykių vietų filmavimui“, – teigiama policijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geras rusiškas žodis toks yra - ŽOPA TOVAIRŠČ.

Lolita

Lolita portretas
Kanapių irgi policija neaugina. Tikrai ne.

kaimietis...

kaimietis... portretas
nors LT ir Europos sajungos nare,bet režimas vistiek gauna 4 procentais daugiau pinigu...,reiskia reikia,kad gyvuotu tas režimas...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių