R. Zemkauskas užfiksavo išaugusią dezinfekcinio skysčio kainą: prašoma 100 eurų

Žurnalistas, rašytojas Rytis Zemkauskas socialiniame tinkle piktinasi smarkiai išaugusia dezinfekcinio skysčio kaina. Pasak jo, už penkių litrų šio skysčio talpą, prieš porą savaičių kainavusią 70 eurų, vienoje parduotuvėlėje dabar jau prašoma 100 eurų.

Savo feisbuko paskyroje R.Zemkauskas paviešino nuotrauką, kurioje matyti, kad šios talpos dezinfekcinio skysčio kaina dabar – 100 eurų be vieno cento. „Šitas skystis vienoj Lietuvos parduotuvėlėj (nesakysiu kokioj, kalbėjau su personalu, kainą ne jie nustato) prieš dvi savaites kainavo apie 70 eurų. Tai „verslininkai“ tiekėjai, būtų gerai jūsų pavardes žinot. Nors, kita vertus, jus neseniai pavadino tiksliausiai – Marodieriai.

Tokia jūsų padermės pavardė“, – pasipiktinimo tiekėjų noru pasipelnyti iš Lietuvoje plintančios koronaviruso baimės neslėpė R.Zemkauskas.

Šis įrašas populiaraus autoriaus feisbuko sienoje tą pačią dieną sulaukė daugiau kaip 500 reakcijų. Daugelis komentatorių piktinosi smarkiai išaugusia dezinfekcinio skysčio kaina, kiti dalino patarimus, kaip sudrausminti taip drastiškai kainą pakėlusius tiekėjus, treti siūlė skysčio išvis nepirkti – tada esą ir kaina nekils.

„Vienas skambutis į ES vartotojų teisių apsaugos centrą ir viskas, sėkmės“, – kaip kovoti su neadekvačiais kainų kėlėjais patarė vienas komentatorių. R.Zemkauskui prisipažinus, kad jis neturi jokių įrodymų, jog tas pats daiktas prieš dvi savaites kainavo apie 30 eurų pigiau, kitas komentatorius patarė: „Nuotraukos ankstesnės nebūtina turėti, apskaitoje matysis už kiek pardavinėjo prieš tai.“

Vienas skambutis į ES vartotojų teisių apsaugos centrą ir viskas, sėkmės.

Trečias pastebėjo: „Nelabai aš suprantu problemos. Gi neverčia pirkti, jei nenori. Su tokia beprotiška paklausa kaina turi būti pakilusi, antraip prekė išvis dings iš parduotuvės. Tai yra normalus ekonomikos dėsnis.“

„Šitą patį (dezinfekcinį skystį) servise naudojam. Prieš porą savaičių pirkau neva iš didmenininkų 0,72 litro už maždaug 10 eurų. Logiška būtų, kad didelė tara gal 50-60 eurų kainuotų“, – svarstė kitas.

Kiti komentatoriai dalijosi patarimais, kur dezinfekcinio skysčio galima nusipirkti pigiau. Pasak jų, šiuo metu tai tikrai nėra deficitinė prekė, ženkliai mažesnėmis kainomis jos galima nusipirkti pagrindiniuose parduotuvių tinkluose ir kitur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nebūkite mulkiais

nebūkite mulkiais portretas
Naudokite vandeniu skiestą baliklį rankų dezinfekavimui. Į uždaromą indą įpilate baliklio ir vandens santykiu maždaug 1:3 ir įmetate skudurėlį. Grįžę iš lauko namo skudurėliu apsivalote rankas, jungiklį, rankenas, gal net raktus ir einate plauti rankų. Svarbu nepamiršti ir pačio indo, kurį atidarinėjote purvinomis rankomis paskui su tuo pačiu skudurėliu nušluostyti. Tirpalą keičiate maždaug kas savaitę. Gal tai nėra toks sveikas dalykas jūsų rankų odai, bet ir dezinfekcinis skystis kenkia ne ką mažiau. Tik lietuviško pigiausio baliklio litras kainuoja apie 0,5 Eur. Pas mus 1l. kibirėlyje nuo majonezo mirksta skudurėlis. Nereikia pilti pilno, užtenka ir kiek mažiau nei pusės. Būtų gerai, kad ir prie buto durų namie būtų paklotas panašiu tirpalu suvilgytas skuduras.Smarkiai negrežiate, tik apspaudžiate ir paklojate dar varvantį.

Negalibūti

Negalibūti portretas
Pries 3 savaites 0.5l to paties skyscio uz 9 eur.

Pranas

Pranas portretas
Viados degalinėse 4l talpa kainuoja 24eurai vakar pirkau
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių