Registrų centras: antikūnų testai į galimybių pasą gali būti įtraukti

Technologiniai sprendiniai, kaip į galimybių pasą įtraukti antikūnų testus, yra paruošti, šiuo metu laukiama Vyriausybės sprendimo dėl jų įgalinimo, sako Registrų centro (RC) atstovė.

„Turėjom bėdą, kad nebuvo aiškiai reglamentuota, kaip suvedami antikūnų testų atsakymai. Būdavo labai daug tekstinių failų, struktūruotai nuskaityti informacijos, kai yra ji mišri, buvo neįmanoma, todėl reikėjo suformuoti struktūruotą suvedimą. Šią naktį buvo diegimas, jis pavyko“, – BNS teigė Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė.

Vis dėlto, pasak jos, kai kurios gydymo įstaigos, kurios naudoja savo vidines sistemas, dar turi „pasidaryti integraciją su mūsų sprendiniu“.

„Dabar yra kamuoliukas sveikatos įstaigų pusėje, bet čia yra kelių dienų klausimas. Kiekvieną kartą, kai daromi pakeitimai e.sveikatoje, jiems reikia pasidaryti savo pusėje pakeitimus. Reikia sinchronizuoti sprendinius“, – aiškino RC atstovė.

D. Vilytė taip pat pabrėžė, kad antikūnų testo privilegijomis per galimybių pasą pasinaudoti dar negalima – šį sprendimą turi įgalinti Vyriausybė.

Antikūnų testai po jų atlikimo galios du mėnesius. Jie leidžia nustatyti, ar žmogus yra persirgęs COVID-19 liga ir turi susiformavusį imunitetą.

Iki šiol galimybių pasą galėjo gauti paskiepyti, persirgę, kai liga buvo patvirtinta PGR ar antigeno testu, taip pat besitestuojantys žmonės.

Tuo metu sirgę žmonės, tačiau apie tai sužinoję tik po antikūnų testo, gauti galimybių paso negalėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai,

tikrai, portretas
kad PREZIDENTAS bestuburis..., liūdnuma...

kada

kada portretas
baigsis sis jav bidartusto bespridelas kuri megdzi/oja uz D pinigus musu valdziagyviai negi ir jegos strukturose sedi tokie pat parsidave balvonai kad ir toliau nusikalstamas nurodas ir dar tyketu kad kazkokia blynu kepeja per nakti tapo /cariene/ galugale prabuskite ns /karalius/ tai nuogas negi norite ir jus tapt toki/ais?==============

Lauris

Lauris  portretas
Nejuokinkite zmomiu su asilu pasaos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių