Pereiti į pagrindinį turinį

R.Juknevičienė susitiko su Prancūzijos kariuomenės vadu

2009-02-06 18:31
R.Juknevičienė susitiko su Prancūzijos kariuomenės vadu
R.Juknevičienė susitiko su Prancūzijos kariuomenės vadu / Alfredo Pliadžio (KAM) nuotr.

Penktadienį krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė Vilniuje susitiko su Prancūzijos kariuomenės vadu generolu Jeanu-Louisu Georgelinu.

Susitikimo metu buvo aptarti NATO ir Europos Sąjungos (ES), NATO ir Rusijos santykiai, Prancūzijos ir Lietuvos dvišalio karinio bendradarbiavimo klausimai. Ministrė padėkojo už aktyvų Prancūzijos dalyvavimą NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse bei Prancūzijos pirmininkavimą ES, kurio metu daug dėmesio buvo skiriama Europos saugumo ir gynybos politikos stiprinimui.

R.Juknevičienė pabrėžė, kad Lietuvos narystė NATO yra šalies saugumo garantas, todėl mūsų karinės pajėgos aktyviai dalyvauja NATO tarptautinėse operacijose. Šiuo metu Lietuva ruošiasi šiek tiek padidinti savo karių skaičių Afganistane. Prancūzijos kariuomenė vadas pritarė, kad ES ir NATO bendradarbiavimas, ypač regionuose, kur abi organizacijos vykdo operacijas (Afganistane ir Kosove), yra nepakankamas.

Lietuvos krašto apsaugos ministrė ir Prancūzijos kariuomenės vadas pasidžiaugė aktyviu dvišaliu kariniu bendradarbiavimu tarp Lietuvos ir Prancūzijos. Reguliariai vyksta dvišaliai aukšto lygio gynybos ministerijų ir kariuomenių atstovų susitikimai bei ekspertų lygmens susitikimai saugumo ir gynybos politikos klausimais.

Lietuva ir Prancūzija aktyviai bendradarbiauja karinio mokymo srityje. Lietuvos kariškiai kasmet vyksta į prancūzų kalbos, štabų karininkų ir profesinės kvalifikacijos tobulinimo kursus ir stažuotes Prancūzijoje.

Prancūzijos kariai dalyvavo NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse 2007 metais. Prancūzija ateityje taip pat planuoja remti ir dalyvauti šioje misijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų