Rudens sesijoje Seimas ketina posėdžiauti tik kartą per savaitę

Rugsėjo pradžioje į rudens sesiją susirinksiantys parlamentarai ketina dirbti tik vieną dieną per savaitę, pranešė Seimo vicepirmininkė „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

„Valdyba jau tokį protokolinį sprendimą yra priėmusi, kai prasidės Seimo sesija, Seimo pirmininkė pateiks jį visam Seimui - kad iki rinkimų turbūt dirbsime tik vieną dieną per savaitę“, - trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vicepirmininkė.

Seimo valdybos nuomone, plenariniai posėdžiai turėtų vykti vieną dieną - antradienį.Iki šiol sesijų metu per savaitę vykdavo po keturis plenarinius posėdžius - po du antradieniais ir ketvirtadieniais.

Trečiadienį ir penktadienį posėdžiaudavo Seimo komitetai ir komisijos.V.Baltraitienės teigimu, sudėtingesnius teisės aktus parlamentui ir anksčiau būdavo nelengva priimti, o per rinkimų kampaniją tos galimybės dar sumažėsiančios.

Parlamento pirmininkės pavaduotoja abejojo premjero Andriaus Kubiliaus išsakytomis viltimis, kad šios kadencijos Seimas dar turėtų spėti priimti su pensijų reforma susijusius įstatymus. Anot V.Baltraitienės, tokie projektai turi būti išsamiai apsvarstyti, išnagrinėti, todėl šis Seimas tam laiko jau nebeturės.

Pagal Konstituciją, Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną. Spalio 14 dieną vyks pirmasis parlamento rinkimų turas, po dviejų savaičių - antrasis. Numatoma, kad naujas Seimas į pirmą posėdį susirinks lapkričio viduryje.


Šiame straipsnyje: Seimasseimo rudens sesija

NAUJAUSI KOMENTARAI

vida

vida portretas
dar nesalta ir atlyginima vistiek gausit iseitines irgi pats geriausias darbas seime niekur tokio nerasi gaut atlyginima uz nieka tikras komunizmas todel taip ir braunasi spiaudai ir gaudai

vbs

vbs portretas
Nėra laiko tokiems niekams kaip įstatymai ir posėdžiai. NELAUKTAI ATĖJO RINKIMAI. Todėl egzistavimui - svarbus tik vienas klausimas - būti ar pūti.

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Rudenį, rinkimuose į seimą reikia atsikratyti visų partinių gaujų, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių