Pereiti į pagrindinį turinį

R.Žilinskas ragina nepolitikuoti ir ruoštis IAE uždarymui

2009-06-12 16:07
R.Žilinskas ragina nepolitikuoti ir ruoštis IAE uždarymui
R.Žilinskas ragina nepolitikuoti ir ruoštis IAE uždarymui / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimo Atominės energetikos komisijos pirmininkas Rokas Žilinskas ragina parlamentarus liautis tuščiai politikuoti dėl Ignalinos atominės elektrinės veiklos pratęsimo ir pradėti rimtai ruoštis uždaryti jėgainę.

Pasak jo, Seimo kanceliarijos Teisės bei Europos teisės departamentai ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas mėginimus pailginti jėgainės darbą įvardijo kaip galimai prieštaraujančius Konstitucijai, nes Lietuvos įsipareigojimas ją uždaryti įtvirtintas tarptautinėje sutartyje, kuri pagal pagrindinį įstatymą yra viršesnė už vietos įstatymus.

„Aleksandro Abišalos vadovaujama speciali Vyriausybės komisija išmaišė Europą, ieškodama paramos jėgainės darbo pratęsimui ir nieko nepešė", - penktadienį spaudai išplatintame pranešime teigia parlamentaras.

Jis atkreipia dėmesį, kad Ignalinos atominė elektrinė jau praktiškai ruošiama uždaryti, iš jos atleidžiami darbuotojai, užsisakyti kuro jau per vėlu, kad reaktorius nesustotų.
„Tad gal mes liaukimės tuščiai politikuoti, barstyti druską ant atviros žaizdos, žadinti tuščias žmonių viltis ir turėkime drąsos, kad ir labai skaudama širdimi, vykdyti įsipareigojimus tarptautinei bendruomenei", - ragina Atominės energetikos komisijos vadovas.

Seimas ketvirtadienį nutarė grįžti prie projekto, kuriuo siūloma pratęsti Ignalinos atominės elektrinės antrojo bloko veiklą.

„Tvarkiečių" parengtas projektas numato, kad jėgainės darbas, tai suderinus su Europos Sąjunga ir valstybėmis narėmis, galėtų būti patęstas iki 2012 metų liepos 1-osios.

Pagal įsipareigojimus ES Lietuva IAE visiškai uždarys šių metų gruodžio pabaigoje. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų