SAM ieško naujo Teismo medicinos tarnybos vadovo

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė konkursą Valstybinės teismo medicinos tarnybos direktoriaus pareigoms eiti.

Kandidatai į šias pareigas privalo turėti socialinių mokslų arba biomedicinos mokslų srities aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), taip pat turėti ne mažiau kaip trejų metų vadovaujamojo darbo patirtį, pirmadienį pranešė ministerija.

Valstybinė teismo medicinos tarnyba atlieka teismo medicinos ekspertizes ir tyrimus, užtikrina savo srities teismo ekspertų rengimą ir kvalifikacijos tobulinimą, bendradarbiauja su mokslo ir studijų institucijomis.

Tarnybos ekspertiniai padaliniai įsikūrę penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje bei trijų rajonų centruose – Alytuje, Jurbarke, ir Marijampolėje.

Pasibaigus dokumentų priėmimo terminui, kvalifikacinius reikalavimus atitikę kandidatai bus kviečiami į pokalbį su atrankos komisija.

„Pokalbio metu bus ypač vertinami pretendentų lyderystės ir vadybos gebėjimai, siekiant įsitikinti, jog naujasis vadovas gebės tinkamai spręsti iškilusias problemas bei užtikrinti įstaigos darbo organizavimą ir  koordinavimą“, – rašoma SAM pranešime.

Ministerija taip pat pažymi, kad bus keliami ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimai, po konkurso bus kreipiamasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą prašant patikrinti kandidatų biografijas.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos direktoriaus funkcijas šiuo metu laikinai vykdo direktoriaus pavaduotojas ekspertizėms Rimantas Laurinavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių