Pereiti į pagrindinį turinį

Saudo Arabijoje atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

2015-04-28 21:13
BNS inf.
Reuters nuotr.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį antrame pagal dydį Saudo Arabijos mieste Džidoje atidarė Lietuvos garbės konsulatą.

Jam vadovaus verslininkas Mahfouzas Marei bin Mahfouzas, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Didžiuojuosi, kad garbės konsulu tapo vienos garsiausių ir labiausiai gerbiamų Saudo Arabijos šeimų narys. Neabejoju, kad platūs mūsų garbės konsulo verslo ryšiai padės Lietuvos verslininkams atrasti kelius į šią naują rinką. Tikime, jog nuoširdi ir aktyvi garbės konsulo veikla atvers didesnes galimybes ir mūsų kultūros, mokslo, universitetų bendradarbiavimui“, – per atidarymo iškilmes sakė L.Linkevičius.

Anot URM, ministro vizitas Džidoje prasidėjo susitikimu su miesto gubernatoriumi, meru ir princu Mashielu bin Majidu bin Abdulazizu al Saudu.

Džidos pramonės ir prekybos rūmuose, kurie vienija 200 tūkst. narių, Lietuvos delegacija pristatė svarbiausius į eksportą orientuotus šalies ekonomikos sektorius – maisto, biotechnologijų, tekstilės pramonę. Preliminariai sutarta dar šiais metais surengti Saudo Arabijos verslininkų delegacijos vizitą į Lietuvą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų