Seimas aiškinsis gaisro Alytuje padarinius žmonių sveikatai

  • Teksto dydis:

Seimo Sveikatos reikalų komitetas ketvirtadienį rengia neeilinį posėdį dėl žmonių sveikatai padarytos žalos per gaisrą padangų perdirbimo gamykloje Alytuje.

Komiteto pirmininkė „valstietė“ Asta Kubilienė BNS sakė, kad pakviesti visų suinteresuotų institucijų atstovai, bus aiškinamasi, kokį pavojų alytiškių sveikatai galėjo sukelti teršalai iš gaisravietės.

Sukviesti neeilinį komiteto posėdį šiuo klausimu pasiūlė konservatoriai Antanas Matulas, Irena Degutienė ir Raimundas Martinėlis.

Anot Seimo narių, viešojoje erdvėje pasirodanti informacija apie gaisrą padangų perdirbimo gamykloje ir į aplinką patekusius teršalus kelia nerimą dėl galbūt slepiamų tikrųjų užterštumo kiekių ir padėties rimtumo.

Ketvirtadienį taip pat posėdžiaus Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių komisija. Ji aptars gaisro liekanų išvežimą į bendrovės „Toksika“ aikštelę Šiauliuose.

Spalio 16 dieną kilo gaisras įmonės „Ekologistika“ 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto naudotų padangų sandėliuose. Ugnis užgesinta penktadienį, bet iki šiol gaisravietėje dirba ugniagesiai, nes sudegusios padangos dar smilksta ir teršia aplinką.

Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis.

Alytaus mieste ir rajone paskelbtos ekstremalios situacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
laužą užgesinti (jei gesinama vandeniu) reikia laužavietę paskandinti vandenyje... kitaip vėl pradės rusenti... Alytaus klaidos: nebuvo įvertintas gaisro mastas,- nesikreipta pagalbos dėl vandens gabenimo oro transportu į gaisravietę, nes kol gaisrininkai nutiesė savo šlangas, kol instaliavo siurblius,- tai gaisras tik išsiplėtė...klaida: dideli kiekiai padangų negali būti sandėliuojami uždarose patalpose... Pažiūrėkit, kaip sandėliuojamas kuras talpyklose,- kiekviena talpykla yra izoliuota viena nuo kitos, ir jei įvyktų gaisras, tai blogiausiu atveju sudegtų 1 talpykla... Alytaus atveju reikėjo tik sustabdyti gaisro ploto didėjimą, o užsidegusioms padangoms turėjo būti leista pilnai sudegti,būtų nepalyginamai mažiau suodžių ir kenksmingų medžiagų sureaguojant su vandeniu.. išvada: padangos ar kitos degančios medžiagos negali būti sandėliuojamos didžiulėje krūvoje kartu... jokiu būdu negalima degių medžiagų dideliais kiekiais sandėliuoti uždarose patalpose... sodint reik kaltus...

as

as portretas
o kur yra tas kapitaliuga kurio imoneje kilo tas gaisras jam turi privaloma skirti pacia didziausia bauda uz zala padaryta gamtai ir zmonems gerai butu ir laisves atemimas iki kokiu 15 metu jis ir yra kaltininkas jo valdomoje imoneje matyt betvarke buvo kad toks gaisras kilo uzdaryt visai tokia imone o tam kapitaliugai konfiskuot visa turta zalos atlyginimo fondui

klp

klp portretas
ot bl dykaduoniams penas.... blin ka bliuzkes draskys
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių