Seimas nesiryžo aplinkos teršėjų bausti transporto priemonės konfiskavimu

Seimas nesiryžo pritarti Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms, numatančioms už aplinkos teršimą transporto priemonės konfiskavimą.

Už tokią kodekso pataisą, kurią antradienį Seimui pateikė Seimo narė Aistė Gedvilienė, po pateikimo balsavo 34 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė 39 Seimo nariai.
 
Projektas galutinai nebuvo „palaidotas“, bet grąžintas iniciatoriams tobulinti.
 
Pasak A. Gedvilienės, projekto rengimą paskatino tai, kad gamtoje vis dar yra gausiai šiukšlinama, į miškus, palaukes, kitas nuošalesnes vietas vežamos statybinės, buitinės atliekos, padangos ir kitos šiukšlės bei teršalai.
 
Todėl, siekiant sugriežtinti atsakomybę už šiuos nusižengimus ir drausminti pažeidėjus, buvo siūloma Administracinių nusižengimų kodekse numatyti administracinio nusižengimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kuriomis atliekos ar teršalai buvo vežami, kuriais atliekos ar teršalai buvo iškraunami, bei kitų administracinio nusižengimo priemonių konfiskavimą.
 
Šiuo metu kodekse yra numatomos baudos už atliekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų nevykdymą, tačiau administracinio poveikio priemonė – turto konfiskavimas nėra numatytas.
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kam bausti, šiandien kalbejo ministras...reikia įrengti stebėjimo kameras miškuose...viskas aišku...kamerų įrengimas miškuose - pinigų plovimas...kažkam aktualu.

Anonimas

Anonimas portretas
Ce ne seimas o vagiu banda juros visus kai tarakonus reike naikinti tegul valdo lietuva prizitentas o ne vagiu gauja juos reike naikinti

Anonimas

Anonimas portretas
Seimas ir ministerijos musu jau nestebina. Kada kaliniams bus uzsakomos dziakuzi vonios?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių