Seimas ragina priešintis Rusijos skleidžiamai dezinformacijai

Lietuvos Seimas antradienį ketina patvirtinti rezoliuciją, kuria ragina Europos Parlamentą ir Vidurio Europos politikus bendrai priešintis Rusijos vykdomam istoriniam revizionizmui ir skleidžiamai dezinformacijai.

Tokią rezoliuciją Seimui pristatė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, artėjant Antrojo pasaulinio karo pabaigos 75-ųjų metinių minėjimui.

Balsavimas dėl rezoliucijos planuojamas antradienio vakarą.

Kreipdamasis į parlamentarus iš Seimo tribūnos, L. Linkevičius sakė, kad pastaruoju metu Rusija suintensyvino istorinę tiesą iškraipančios propagandos skleidimą.

„Deja, kitos epidemijos neslopsta viruso metu, o dezinformacija skleidžiama dar intensyviau tiek viruso požiūriu, tiek istorinės tiesos požiūriu. Artėjant gegužei, Antrojo pasaulinio karo metinėms, yra suintensyvėjusi propaganda iš mūsų kaimynų“, – Seime kalbėjo ministras.

Lietuvos Seimas rezoliucijoje numato pabrėžti, kad gerbia karo dalyvių, kovojusių prieš nacizmą atminimą, tačiau kartu pasmerkti Rusiją dėl to, kad ji melagingai neigia Sovietų Sąjungos vaidmenį pradedant karą ir menkina sovietų nusikaltimus Vidurio ir Rytų Europoje pasibaigus karui.

„Antrojo pasaulinio karo pabaiga Lietuvai bei kitoms Centrinės ir Rytų Europos valstybėms neatnešė laisvės, o, priešingai, lėmė antrąją, penkis dešimtmečius trukusią sovietinę okupaciją, brutalius nusikaltimus žmoniškumui ir totalitarinę priespaudą“, – rašoma rezoliucijos projekte.

„Seimas kreipiasi į Europos Parlamentą, Centrinės ir Rytų Europos valstybių parlamentus, tarptautines organizacijas ir  tarptautinę bendruomenę kviesdamas nesitaikstyti ir drauge priešintis Rusijos Federacijos vykdomam istoriniam revizionizmui ir skleidžiamai dezinformacijai“, – teigiama dokumente.

Anot rezoliucijos projekto, istoriniu revizionizmu ir skleidžiama dezinformacija Maskva siekia „pateisinti dabartinę agresyvią politiką ir agresiją prieš kaimynines valstybes, skatinti nepasitikėjimą tarp Vakarų bendruomenės, skaldyti Europos Sąjungą ir NATO“.

Rezoliucija taip pat ketinama išsakyti paramą Lenkijai, kurią Rusija apkaltino prisidėjus prie Antrojo pasaulinio karo pradžios.

Rusijos vadovai pastaruoju metu siekia pateisinti 1939-ųjų Molotovo-Ribentropo paktą ir jo slaptuosius protokolus, pagal kuriuos karo išvakarėse Sovietų Sąjunga ir nacistinė Vokietija pasidalijo Rytų Europą.

Seimas rezoliucija taip pat ketina pakviesti akademinę bendruomenę, pilietinę visuomenę tęsti totalitarinių režimų nusikaltimų žmonijai tyrimus, tirti istorinius faktus ir skleisti tiesą siekiant, kad tokios tragedijos niekuomet nepasikartotų.

Rusija kasmet gegužės 9-ąją iškilmingu kariniu paradu mini Sovietų Sąjungos pergalę prieš nacistinę Vokietiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Kiekvienam hegemonui uoliai tarnausiu.

Ignas

Ignas portretas
komjaunuolis nesustos lojas ant Rusijos priesingu atveju neteks savo kedes

Z

Z portretas
Ta dezinformacija liecia tik kvailius ir buvusius komunistus ir komjaunuolius esancius dabar valdzioja,nes ta informacija ir vienus ir kitus gali paveikti,vienus del proto nebuvimo,kitus del praeities nes buvusiu nebuna,o paprasto ir mastancio zmogaus tikrai nepaveiks.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių