Seimo nariai „spaudė“ A. Kubilienę: kam konkrečiai didės algos?

eimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė pateikė Seimui naujas Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma, kad medikams, dirbantiems užkrečiamųjų ligų židiniuose, užmokestis didėtų nuo 60 iki 100 proc., atsižvelgiant į konkretaus sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojų vykdomų funkcijų pobūdį, sudėtingumą ir atsakomybės lygį.

Seimo nariai skirtingai vertino projektą, nes jiems nebuvo aišku, kam konkrečiai didės algos.

Konservatorė Ingrida Šimonytė teiravosi, ar įstatymo formuluotė apima tuos, kurie nėra medikai, pavyzdžiui, slaugytojai, valytojai, greitųjų vairuotojai, rezidentai.

Pasak A. Kubilienės, rezidentai į šią grupę nepatenka, tačiau planuojama sudaryti darbo grupę, kuri konkrečiai atsakys į šį klausimą.

Anot A. Kubilienės, projekte kalbama apie darbo užmokestį tiems, kurie dirba ypač pavojingą darbą infekcijos židiniuose. „Manau, kad tai skirta specifinei grupei, kurie  dirba su tais pacientais“, – sakė ji.

Tačiau A. Kubilienė neatmetė galimybės, kad jos vadovaujamas Sveikatos reikalų komitetas gali dar pakoreguoti projektą, įtraukiant ne tik tuos, kurie bus finansuojami PSDF lėšomis, bet, pavyzdžiui, ir  valstybės biudžeto, Vyriausybės lėšomis.

Pasak jos, šiuo metu kai kurie kardiologai, nefrologai dirba nuotoliniu būdu, todėl negalima lyginti reanimacijoje dirbančių medikų ir tų, kurie dirba nuotoliniu būdu.

Ji tikisi, kad darbo grupė nustatys pavojingumo lygius, kurių gali būti iki 7.

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis sakė, kad įstatymas neapima žmonių, kurie dirba pagal darbo sutartis, pavyzdžiui, aptarnaujantis personalas, todėl šitas projektas algų jiems nepridės.

Konservatoriaus Antano Matulo nuomone, tai „ne algų didinimo krizės metu įstatymas, o algų mažinimo krizės metu įstatymas“.

„Mums visiems gėda, kad mes mažiname atlyginimą tiems, kurie labiausiai rizikuoja“, – apgailestavo politikas.

Aistras ramino premjeras Saulius Skvernelis, sakydamas, kad nėra jokios grėsmės nei rezidentams, nei kitiems, nes reikėtų turėti galvoje, kad yra ir papildomas finansavimas, kuris apima viską.

Dėl Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų Seimas ketina balsuoti antradienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei ne tie iš kelionių grįžę medYkai, Lietuvoje išvis nebūtų ta pandemija kilus. :/

Ne gėda poniai?

Ne gėda poniai? portretas
Išmok rašyti.Manau pačiam užnieštėjo.Kubilienei valytojos,slaugės ir visas kitas personalas yra niekas.Ji turi atsiprašyti visų.Arba palikti šiltą vietelę.

kas tik uzsimano , kam sunieztejo --tie ir ,,,spaudzia,,

kas tik  uzsimano , kam  sunieztejo --tie  ir  ,,,spaudzia,, portretas
tai SimoOnytes ,tai anukeliai, tai matulai ,su kalibatais , ka uzsiundo opoziciniai lansbirkiniai su lyberastais , tie issiepe dantis ir kimba y kulnis.. o labjausiai kyla algos samdomiems zarnaliugoms tie suda mala prakaituodami -honorarai auga... kaip uzsakysi[ir uz kiek] uz tiek apsiks arba pagirs....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių