Pereiti į pagrindinį turinį

Skaudi Kauno mero pamoka

2008-02-14 09:00

Su girtaujančiais valdininkais į kovą pakilęs Kauno meras Andrius Kupčinskas turi skaudžios asmeninės patirties. Apsvaigęs A.Kupčinskas yra sukėlęs avariją.

2000 m. rugpjūčio 14 d. yra viena nemaloniausių dabartiniam Kauno merui. Jis buvo nubaustas 2000 litų bauda už tai, kad automobilį vairavo girtas ir pateko į avariją

“Nė vienas nėra be nuodėmės, aš taip pat. Man dabar net ramiau, nes nuo širdies nusirideno sunkus akmuo“, – atsiduso A.Kupčinskas, sužinojęs, kad ši istorija iškils į viešumą.
„Neprasilenkėme ant kalnelio, važiuodami siauru miško keliuku. Buvo galima ginčytis, kas kaltas dėl įvykio, tačiau man nustatė girtumą ir pripažino kaltu. Tuo metu neturėjau pinigų, reikėjo pasiskolinti, kad galėčiau sumokėti baudą, bet iš tėvų pinigų neėmiau“, – aiškino A.Kupčinskas.
A.Kupčinskas tvirtino, kad jam buvo nustatytas lengvas girtumas, nes alkoholio koncentracija viršijo 0,4 promilės.

Jaučia oponentų spaudimą

Tėvynės Sąjungos narys A.Kupčinskas bandė įtikinti, kad senu įvykiu jį ne pirmą kartą bandoma paveikti.
„Tai nepavyko anksčiau, kai nepritariau miesto švietimo įstaigų priežiūros perdavimui „Rubicon“ įmonei. Kai oponentai negali prisikabinti prie tiesioginės dabartinės veiklos, knaisiojamasi praeityje. Netikiu, kad tai daroma atsitiktinai ar šiaip sau. Ne kartą sulaukiau politinių oponentų raginimų neįsijausti į miesto vadovo vaidmenį, gąsdinimų“, – rėžė meras.
Iki šiol A.Kupčinskas garsėjo kaip uolus kovotojas su girtaujančiais asmenimis ir nuolat kartojo, kad politikams galiojo griežtesnės moralinės normos.

Girtaujantys netenka darbo

Vakar prašymą atleisti iš darbo pateikė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros įstaigų ūkinės veiklos planavimo skyriaus vyresnioji specialistė Elena Sodaitienė. Jos prašymą administracijos direktorius Vygantas Gudėnas vakar patenkino.
Pernai neblaivi E.Sodaitienė sukėlė avariją. Prieš kelias dienas ji darbe buvo girta. Savivaldybės naudojamas alkoholio matuoklis bylojo apie sunkų girtumo laipsnį – moters organizme aptikta 2,55 promilės alkoholio.
Pernai gruodį už viešosios tvarkos pažeidimą 1300 litų dydžio bauda buvo skirta vicemero Kazimiero Kuzminsko patarėju dirbusiam Mindaugui Rubikui, kuris iš karto atleistas iš darbo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų