Pereiti į pagrindinį turinį

Skurdus varguolių maitinimosi eksperimentas atvedė iki kalinių lėkščių

Mokinių maitinimas mokyklose gerėja
Mokinių maitinimas mokyklose gerėja / Tomo Raginos nuotr.

Penktadalis Lietuvos gyventojų skursta. Paskaičiuota, kad jie maistui išleisti gali vos iki penkių litų per dieną. Kaip pigiai numalšinti alkį, bet nepakenkti savo sveikatai?

Suvartojamų kalorijų skaičius nėra esminis sveikos mitybos kriterijus. Kad suaugęs žmogus nevegetuotų, galima sumažinti 2000 kalorijų rekomenduojamą paros normą iki 1200 kalorijų.

„Kalorijos beveik nieko nereiškia. Svarbu maisto įvairovė, pasirinkimas. Suvalgius daug angliavandenių, žmogus netrukus vėl norės valgyti“, – aiškina gydytoja dietologė Žana Antonova.

Na, o prasižengusieji įstatymui už 4–5 litus per dieną valgo skaniai ir sočiai. Įvertinus, kad maitinimo kaštai kinta priklausomai nuo porcijų kiekio, kaina nestebina.

LRT Televizijos laidoje „Specialus tyrimas“ – mitybos eksperimentas, kuris atvedė ir iki kalėjimo virtuvės! Juokas pro ašaras – turtingos kalinių lėkštės traukia labiau, nei centų skaičiavimas prie kasos. Pasirodo, norint pigiai ir gerai pavalgyti, labiau apsimoka atsidurti eilėje prie kalinių lėkščių ar, tarkime, ligoninėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų