Pereiti į pagrindinį turinį

„Slapti pirkėjai“ išbandys ir e. receptų sistemą, ir vaistininkus

2017-11-15 23:03
LRT

Nuo lapkričio 1-osios įsigaliojo naujovė, pagal kurią dabar vaistinėse iš anksto nepranešę gali lankytis vadinamieji „slapti pirkėjai“. Pokyčių tikslas – užtikrinti, kad pacientams receptiniai vaistai būtų parduodami laikantis nustatytų reikalavimų.

S. Žiūros / BFL nuotr.

Žmonės sako, kad nuo to eilės pas gydytojus gali tik pailgėti, o nuolat stringanti elektroninė receptų išrašymo sistema vaistų įsigyti greičiau nepadeda.

Pastarosiomis dienomis žmonės piktinasi, kad perkant vienus ar kitus vaistus prašoma receptų, nors iki šiol jų nereikėjo. Dabar esą vėl būtina eiti pas šeimos gydytoją, o nuo to, tik ilgės eilės ir bus sugaištama daugiau laiko. Vaistininkai sako, kad  nuo lapkričio 1-os dienos jie labai griežtai reikalauja receptų, nes yra įsibaiminę. Mat nuo šiol vaistinėse gali lankytis vadinamieji „slapti pirkėjai“, kurie gali patikrinti vaistininkų kvalifikaciją. Be to, nuolat stringa elektroninių receptų išrašymo sistema. Visą šią savaitę ji veikia labai lėtai, o filmavo metu apskritai neveikė.

E. recepto sistemą administruojančio Registrų centro darbuotojai tvirtina, kad sistemos vartojimas pastaruoju metu labai išaugo ir tarnybinės stotys nebeatlaiko apkrovų. Per dieną išrašoma maždaug 20 000 elektroninių receptų, todėl šiuo metu maždaug už 60 000 eurų iš Registrų centro biudžeto ketinama pirkti papildomos technikos. Šiuo metu vyksta viešasis konkursas.

Išsamiau apie e. recepto sistemą – Virginijos Motiejūnienės reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų