Pereiti į pagrindinį turinį

„Snoro” komisija kviečiasi G.Vainauską

2012-03-01 23:08
„Snoro” komisija kviečiasi G.Vainauską
„Snoro” komisija kviečiasi G.Vainauską / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

„Snoro” aplinkybes tirianti Seimo komisija kitą savaitę apklausti ketina „Lietuvos ryto“ vyriausiąjį redaktorių bei vieną savininkų Gedvydą Vainauską.

„Mes norėtume pabendrauti, išgirsti informaciją. Juolab kad mūsų komisijoje pasirašomi dokumentai apie baudžiamąją atsakomybę už neteisingų faktų paviešinimą“, – ketvirtadienį po komisijos posėdžio žurnalistams sakė komisijos vadovas Valentinas Mazuronis.

Liudijant laikinajai komisija, skirtingai nei nuolat veikiančiai Seimo komisijai, draudžiama sakyti netiesą. G.Vainauskas jau yra buvęs ir pateikės paaiškinimus Seimo Antikorupcijos komisijoje.

Kitą savaitę komisija taip pat kviečiasi Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo pavaduotoją Romualdą Vaišnorą bei buvusį „Snoro“ prezidento Raimondo Baranausko pavaduotoją, buvusį banko valdybos narį Modestą Kieliauską.

Pasak V.Mazuronio komisiją domina VSD vaidmuo tiek prižiūrint „Snoro“ veiklą, tiek dalyvaujant įvairiuose teisėsaugos institucijų atliktuose tyrimuose dėl „Snoro“.

„Bankas yra nacionalinio saugumo klausimas ir iš pateiktos raštiškos informacijos, kurią mes turime, Saugumo departamentas tokios informacijos turi“, – sakė V.Mazuronis.

Kovo 21-ąją į “Snoro” komisiją kviečiamas „Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis. Kovo 14-ąją bus apklaustas laikinasis „Snoras“ administratorius Simonas Freakley, kuris jau davė sutikimą atvykti į komisiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų