Pereiti į pagrindinį turinį

Socialdemokratai nusitaikė į A.Valinską

2008-12-10 09:00

Seimo socialdemokratai inicijuoja kreipimąsi į Konstitucinį Teismą (KT) dėl Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderio Arūno Valinsko išrinkimo Seimo pirmininku teisinių aplinkybių.

Kreipimosi dokumentus parengęs Socialdemokratų frakcijos narys Vytenis Andriukaitis įpareigotas, kad kreipimąsi pasirašytų 29 Seimo nariai ir atstovauti Seimo narių grupei. Į Konstitucinį Teismą dėl teisės akto suderinamumo su Konstitucija gali kreiptis Seimas savo nutarimu arba ne mažiau kaip penktadalis – 29 iš 141 – Seimo narių. Vakar socialdemokratas jau buvo surinkęs 34 parašus, kreipimąsi parėmė opozicinės socialdemokratų, Tvarkos ir teisingumo partijos, mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Socialdemokratai prašo KT išaiškinimo dėl kelių aplinkybių – ar galima antrą kartą teikti balsavimui tą pačią kandidatūrą į Seimo pirmininko postą, kai jai jau buvo nepritarta, ar galima Seimo pirmininką rinkti, kai yra vienintelė kandidatūra, taip pat, ar balsuojant dėl A.Valinsko nebuvo pažeistas balsavimo slaptumas, ar teisiškai pagrįsta biuletenio forma, kuri suponuoja, jog balsuojant už nereikia atlikti jokio veiksmo, tik įmesti biuletenį į balsadėžę.

Seimo pirmininkas A.Valinskas į šį postą buvo išrinktas lapkričio 17-ąją tik per antrą balsavimą.

V.Andriukaitis įsitikinęs, kad parengė tokį puikų kreipimąsi į KT, jog neįmanoma pralaimėti.

Jei socialdemokratų kreipimasis pasieks teismą, KT jį padės į bendrą eilę. Geriausiu atveju A.Valinsko išrinkimo Seimo pirmininku byla bus svarstoma tik po metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų