Pereiti į pagrindinį turinį

Socialliberalai per EP rinkimus sėdės ant atsarginių suolelio

2009-04-15 17:49
Socialliberalai per EP rinkimus sėdės ant atsarginių suolelio
Socialliberalai per EP rinkimus sėdės ant atsarginių suolelio / Ingos Juodytės nuotr.

Buvusi valdančioji, tačiau dabartiniame Seime nebeatstovaujama Artūro Paulausko vadovaujama Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) jokia forma nebedalyvaus birželį įvyksiančiuose Europos Parlamento (EP) rinkimuose.
 
Kaip portalui sakė NS vicepirmininkas Gediminas Dalinkevičius, taip partija nusprendė po to, kai Teisingumo ministerija praėjusią savaitę atsisakė iš jos priimti dokumentus, kurie leistų kelti savo kandidatus į europarlamentarus, ir žlugus deryboms su kitomis politinėmis jėgomis dėl bendro sąrašo iškėlimo.
 
„Dabar, atsisėdę ant atsarginių politinių žaidėjų suolelio, stebėsime įvykius iš šalies ir ruošimės būsimiems rinkimams“, - kalbėjo G.Dalinkevičius.
 
Jis optimistiškai vertina socialliberalų galimybes po poros metų įvyksiančiuose savivaldos rinkimuose bei 2012 metais, kai bus renkamas naujas Seimas. „Jeigu gerai pasirodai per savivaldybių rinkimus, gali tikėtis neblogo rezultato ir per Seimo rinkimus“, - įsitikinęs NS vicepirmininkas.
 
Socialliberalai neiškėlė savo kandidato šiemet gegužę įvyksiančiuose prezidento rinkimuose. Ar oficialiai paremti kurį nors iš septynių dalyvaujančių kandidatų, ši partija spręs balandžio 25 dieną įvyksiančiame tarybos posėdyje.
 
NS neteko teisės kelti savo kandidatų sąrašo birželio 7 dieną įvyksiančiuose EP rinkimuose, nes per vėlai atidavė Teisingumo ministerijai dokumentus apie savo narius. Įstatymas reikalauja, kad likus 65 dienoms iki rinkimų partijos, norinčios kelti savo kandidatus į EP, pateiktų Teisingumo ministerijai duomenis apie savo narius. Tačiau socialliberalai šiuos dokumentus atidavė viena diena vėliau, todėl jie buvo sugrąžinti partijai kartu su oficialiu ministerijos atsisakymu priimti popierius.
 
Dokumentus laiku atidavė, tad kandidatus į EP galės kelti 17 partijų.
 
G.Dalinkevičius taip pat konstatavo, kad NS nebeturi galimybių kokia nors kita forma kelti savo kandidatų, pavyzdžiui, siūlant juos įrašyti į kurios nors kitos partijos kandidatų sąrašą. Pasak NS vicepirmininko, derybos šiuo klausimu su Viktoro Uspaskicho vadovaujama Darbo partija sužlugo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų