Užvirė arši diskusija: greičio viršijimą išprovokavo nežymėtas policijos automobilis?

  • Teksto dydis:

Kauniečiui Donatui įtarimų sukėlė „VW Passat“ automobilis – jis mano, buvo išprovokuotas kelyje didinti leistiną greitį ir už tai turėjo sumokėti baudą. Internautai ūžia: ar tai galėjo būti nežymėtas policijos automobilis? Policija pateikė visai kitokią įvykių versiją.

„Važiuoju greitkeliu nuo Akademijos link Mastaičių, prasilenkiant  su krovininiu vilkiku iš galo staigiai priartėja „VW Passat“ markės automobilis, kelis kartus pamirksi man šviesomis. Galvoju, skuba žmogus, reikia praleisti, padidinu greitį, aplenkiu vilkiką, grįžtu į pirmą juostą“, – feisbuke rašė Donatas.

Ginti. Saugoti. Padėti. Man tai tik skambūs žodžiai. Būkite atidūs tokiose situacijose.

„Tas „VW Passat“ sumažina greitį, grįžta į pirmą juostą ir toliau važiuoja paskui vilkiką. Situaciją, manau, nuspėjate. Kitą dieną į evmi.lt gaunu pranešimą apie paskirtą baudą už greičio viršinimą. Ginti. Saugoti. Padėti. Man tai tik skambūs žodžiai. Būkite atidūs tokiose situacijose. Mokinkitės iš svetimų klaidų, mažiau kainuos“, – nevilties neslėpė vyras.

Po Donato įrašu pasipylė internautų komentarai. Vieni klausė vyro, kodėl jis pasidavė provokacijai kelyje, kiti dalijosi panašiomis istorijomis, kurias patyrė vairuodami.

„Nieko nesuprantu, o kam reikia pasiduoti provokacijoms? Atvažiavo kažkoks erelis su šviesomis, nu ir ką? Apsilenk tą vilkiką normaliu greičiu ir viskas. O tas pakentės“, – patarimus žarstė internautas Daumantas.

„Man tas pats buvo autostradoje, lenkiau kelias fūras ir prilipo prie pat galo per metrą mirgindamas, aš nepagalvojus, paspaudžiau gazą, aplenkiau fūras ir grįžau į savo juostą. Pasatas manęs nebelenkė, paskui, pasirodo, nežymėta ir gavau baudą“, – socialiniame tinkle rašė Mantas.

Nieko nesuprantu, o kam reikia pasiduoti provokacijoms?

„Jei belenkiant kokią fūrą kas nors iš paskos pradeda mirksėti, tai atleidžiu gazą, ir nestabdydamas sulėtinu greitį, ir persirikiuoju į pirmą juostą“, – patirtimi dalijosi Artūras.

Į šią Donato istoriją socialiniame tinkle sureagavo ir policija. „Klausiate – atsakome apie nesąžiningą vairuotoją, kuris klaidina visuomenę. Patikrinus informaciją paaiškėjo, kad asmens vairuojamas automobilis buvo užfiksuotas mobilaus greičio matuoklio – dar kitaip vadinamo trikoju. Vairuotojas kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, esant leistinam 90 km/val. greičiui, važiavo 112 km/val. greičiu“, – įvykį komentavo pareigūnai.

Policijos atstovai paneigė internautų įtarimus, kad „VW Passat“ buvo nežymėtas pareigūnų automobilis. „Automobilio savininkui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu. Tuo metu, kai asmuo buvo užfiksuotas mobilaus greičio matuoklio, nežymėtas policijos automobilis („VW Passat“) buvo visai kitoje vietoje – Dainavos policijos komisariato teritorijoje“, – informavo pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Už teisybe

Už teisybe portretas
Sudu krūvos mentai

Seniukas

Seniukas portretas
Pabandytų erelis pamirksėti kur nors vokiečiuos ar pracūzuos, maža nepasirodytų

Rolandas

Rolandas portretas
Seniau bent žinojai už ką moki, o dabar ką nori tą rašo. Dar sako gerbkit policiją, ........
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių