Svarsto, ar nevertėtų apriboti valstybės finansavimą privačioms mokykloms

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija svarsto, ar nevertėtų apriboti galimybes gauti valstybės paramą pelno siekiančioms privačioms ugdymo įstaigoms, Vyriausybės valandoje Seime informavo ministras Algirdas Monkevičius, atsakydamas į socialdemokratės Rasos Budbergytės klausimą.

„Šiuo metu rengiame tokį projektą, kurį svarstytume Seime. Vertiname, ar nevertėtų apriboti galimybės gauti (finansavimą. – ELTA) toms privačioms mokykloms, kurios siekia pelno. Teisiškai norime išsinagrinėti, pažiūrėti“, – sakė A. Monkevičius.

Lietuvoje kasmet privačioms mokykloms finansuoti išleidžiami 22 mln. eurų, nurodė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnė R. Budbergytė ir teiravosi, koks ministro požiūris.

„Valstybinės mokyklos merdėja, jūs karštligiškai ieškote pinigų mokytojų algoms, jums sunku tesėti pažadus, o valstybė viešaisiais pinigais finansuoja privatų mokslą. Taip sudaromos galimybės tiems, kas turtingesni, gauti geresnį išsilavinimą“, – kalbėjo R. Budbergytė.

ELTA primena, kad LSDP į nacionalinį susitarimą dėl švietimo yra siūliusi įrašyti nuostatą, kad privačios mokyklos nebūtų finansuojamos viešaisiais pinigais – esą tokia praktika ydinga ir netenkina viešojo intereso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas.

Skaitytojas. portretas
Pirmiausia visus krepšelius ir algą reikia atimti iš tokio ministro.. Tas sprendimas atims pinigus iš vaikų ir 13 mokyklų pinigai išgelbės valdišką švietimą. Juk VŠI ir Katalikiškų neliečia... Krepšelio tai teisiškai negalės atimti, vaikai juk Lietuvos piliečiai, gal paskelbkime genocidą privačių mokiniams.

Nerima

Nerima portretas
"... O jūs valstybės pinigais finansuojate privatų mokslą". Bet yra atvirkščiai - tėvai papildomai finansuoja švietimo sistemą per nevalstybines mokyklas! Neretai finansuoja ir patys steigėjai, nes pinigų trūksta. Netikiu pasakomis apie mokyklų pelnus - nebent jos vaikus prie staklių pastatytų?

Alis...

Alis... portretas
jūs ne svarstykit, o darykit... Konstituciją geriau paskaitykit... privatu,- tai prie ko čia valstybė?... na, nebent pakontroliuoti ugdymo kokybę...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių