Tauragėje įžiebta žaliaskarė: įspūdingu šou prasidėjo šventinių renginių maratonas

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį ne viename Lietuvos mieste sužibo Kalėdų eglės ir prasidėjo didžiųjų metų švenčių laukimas. Pirmąją kalendorinės žiemos dieną simboliškai miesto žaliaskarę įžiebė ir Tauragės gyventojai. Šventės metu miestą nušvietė įspūdingi fejerverkai, kurie paskelbė ir kalėdinio laikotarpio renginių maratoną.

Gruodžio 1-osios pavakarę į Pilies aikštę susirinkę tauragiškiai pasitiko didžiąsias metų šventes – įžiebė svarbiausią miesto eglę. Šiemet žaliaskarė suspindėjo ypatinga klasika. Kaip pasakojo Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis, būtent estetika ir klasika buvo vadovaujamasi renkantis šių metų šventinius papuošimus ir dekoracijas. Ypatingo gyventojų dėmesio sulaukė ir specialios projekcijos – 3 eglės viršuje dėl įtvirtintų prožektorių ant grindinio šokančios snaigės.

Miesto eglė nušvito teatralizuoto įžiebimo metu, Tauragės gyventojams ir svečiams stebint specialią koncertinę programą. Savo pasirodymą surengė dainininkas Vaidas Baumila.

Šventinę nuotaiką miestiečiams kūrė krašto tautodailininkų ir bendruomenių mugė bei eglučių miestelis. Baltos žiemos ir snaigių tematika papuoštos net 11 eglučių, prie kurių darbavosi skirtingų Tauragės dienos centrų vaikai. Renginio dieną mažieji šventės dalyviai džiaugėsi trimis nemokamomis karuselėmis.

Šventės kulminacija neabejotinai tapo fejerverkai. Šiemet šviesų šou prasidėjo įkvepiančiais, susimąstyti verčiančiais žodžiais, o pasirodymo metu juos lydėjo muzika.

Nemokamų kalėdinių renginių maratonas tęsis visą gruodį

Gruodžio mėnesį miestiečius pramogauti kvies įvairūs nemokami renginiai. Pasak M. Petraičio, rengiant šventinio laikotarpio programą Tauragėje, buvo stengiamasi sukurti kuo jaukesnes ir gražesnes šventes, taip tikintis pritraukti kuo daugiau gyventojų. Būtent todėl šventinė programa prasideda pirmąją žiemos dieną, o kultūriniai renginiai tęsis visą mėnesį.

Gruodžio 2–27 dienomis šeimų su vaikais lauks karuselės. Darbo dienomis karuselės kvies atvykti nuo 13 iki 21 val., savaitgaliais – nuo 11 iki 20 val. Pasak savivaldybės atstovų, šių metų šventinio laikotarpio naujiena neabejotinai taps apžvalgos ratas. Priešais Kalėdų eglę įrengtas ratas gyventojus pakels į 6 metrų aukštį, nuo kur bus galima mėgautis šventine panorama.

Gruodžio 8 d. – koncertas ir mažųjų linksmybės. Sekmadienį, 13 val., miestiečiai kviečiami į kalėdinę programą „Gerumu sušildyk“. Nuo 10 val. veiks kalėdinė mugė. Specialiame koncerte „Man labai patinka Kalėdos“ pasirodys žinomi solistai, Kultūros centro jaunimo džiazo studija ir gospelo choras „Glorija“. Šventės metu svečiai galės vaišintis arbata ir paragauti maltiečių sriubos.

Tą pačią dieną įvyks ir Kalėdų senelio telefono būdelės atidarymas. Mažųjų skambučių Kalėdų senelis lauks ir jų norus išklausys gruodžio 8–15 dienomis: darbo dienomis – nuo 16 iki 19 val., savaitgaliais – nuo 13 iki 17 val.

Gruodžio 21 d. – susitikimas su Kalėdų seneliu. Visai prieš pat Kalėdas mažųjų tauragiškių Pilies aikštėje lauks Kalėdų senelis. Šiemet senelis su savo rogėmis ir elniais įsikurs pačiame skvere. Su Kalėdų seneliu susitikti bus galima nuo 11.30 val. Nenuobodžiaus ir tėvai: 20–21 dienomis nuo 10 val. veiks šventinė mugė, kurioje rankdarbius ir kitus dirbinius siūlys prekeiviai iš visos Lietuvos.

Gruodžio 22 d. – įkvepiantis koncertas bažnyčioje. Koncertą „Girdėjome angelus aukštybėse“ Švč. Trejybės bažnyčioje surengs Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos orkestras (vadovas M. Karosas) ir  gospelo choras „Glorija“ (vadovė R. Levickaitė-Šerpytienė). Visus norinčiuosius kviečia rinktis sekmadienį, 13 val.

Gruodžio 26 d. kvies klausytis giesmių. Antrąją Kalėdų dieną gospelo choras „Glorija“ miestiečius kvies mėgautis savo jau tradicija tapusiu giesmių koncertu „Tyli naktis“, kur kartu sukurs ypatingą kalėdinę nuotaiką. Giesmės pradedamos giedoti 19 val., Martyno Mažvydo bažnyčioje.

Gruodžio 27 d. – kariuomenės orkestro pasirodymas. Pirmąją tarpušvenčio dieną, penktadienį, į savo pasirodymą „100 orkestro garsų“ gyventojus pakvies Lietuvos kariuomenė orkestras  ir solistai kartu su meno vadovu ir vyr. dirigentu mjr. E. Ališausku. Būtent prieš 100 metų ką tik susikūręs Lietuvos kariuomenės orkestras savo pirmąją pasirodymą surengė Tauragėje, tad ir jubiliejinio koncerto vieta pasirinkta neatsitiktinai. Miesto gyventojai ir svečiai kviečiami rinktis 17 val., Tauragės kultūros rūmuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

doktrokapilus

doktrokapilus portretas
myzau ir tapsnojau an taragies ve ir ant sviniaus. VE.

Lana Nowak

Lana Nowak portretas
Nоrite susіrasti mеrginą viеnai nаkčiai? Svеiki аtvykę - www.ujeb.se/lana22
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių