Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas teigia tinkamai informavęs D.Budrevičienės advokatą

2009-03-25 18:04
Teismas teigia tinkamai informavęs D.Budrevičienės advokatą
Teismas teigia tinkamai informavęs D.Budrevičienės advokatą / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas, antradienį iš esmės nagrinėjęs „vokelių“ skandalo bylą „Krekenavos agrofirmoje“ nusprendė Daliai Budrevičienei priteisti 85 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. Teismas neigia žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusią informaciją esą D.Budrevičienės advokatas tinkamai nebuvo informuotas apie teismo posėdžio laiką.

„Trečiadienį kai kuriose visuomenės informavimo priemonėse pateikta informacija, esą ieškovės atstovui nebuvo tinkamai pranešta apie posėdžio laiką, nėra tiksli“, - nurodoma teismo pranešime.

Lietuvos apeliacinis teismas, reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusią netikslią informaciją, patikrino, kokiu būdu teismo pranešimas buvo išsiųstas D.Budrevičienės advokatui A. Marapolsui.

Vilniaus centrinio pašto duomenimis, šis registruotu paštu siunčiamas pranešimas buvo pristatytas adresatui sausio 29 dieną, o iš teismo jis buvo išsiųstas sausio 26 dieną.

Portalas primena, kad D.Budrevičienė į teismą kreipėsi prašydama iš bendrovės „Krekenavos agrofirma“ priteisti pusę milijono litų neturinės žalos atlyginimo.

Moteris teigia, kad po nesutarimų su darbdaviais, jos sprendimo paviešinti faktą, kad darbdavys moka darbuotojams dalį atlyginimo „vokeliuose“ ir jos atleidimo iš pareigų dėl neva šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo ji patyrė emocinę depresiją, po minėtų įvykių pasunkėjo jos įsidarbinimo galimybės, ji neteko pragyvenimo šaltinio, buvo pažeminta kitų darbuotojų akyse. Tai pablogino D.Budrevičienės sveikatą, ji neišlaikė įtampos ir sunkiai susirgo.

Panevėžio apygardos teismas pernai metų lapkritį ieškinį tenkino iš dalies ir nusprendė priteisti iš Krekenavos bendrovės D.Budrevičienės naudai 85 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Šį pirmosios instancijos sprendimą buvo apskundusios abi šalys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų