Tiesiogiai iš Šiluvos: netikėti ir įdomūs pokalbiai (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Šiluvos šventovė gegužės mėnesio šeštadienio vakarais kviečia į tiesiogines transliacijas, kurias galima stebėti portale kauno.diena.lt.

Šio šeštadienio susitikimo pašnekovė – sesuo benediktinė Agnietė Ivaškevičiūtė. Ją kalbins žurnalo „Artuma“ vyriausiasis redaktorius, diakonas Darius Chmieliauskas tema „Žemiškasis Motinos Marijos gyvenimas“. Transliacijos pradžia – 20 val.

Kaip įsivaizduoji Mergelę Mariją? Su aureole, auksiniais apkaustais, karalienę su kūdikiu, ar – iškankintu veidu po kryžiumi? Jos įvaizdį mumyse formuoja ikonografija ir teologija. O ką mes žinome apie jos gyvenimą be tų raktinių įvykių, kurie užfiksuoti Naujajame Testamente? Kaip atrodė jos kasdienybė? Ką ji veikė tarp Apreiškimo ir Nukryžiavimo? Pabandykime priartėti prie tikroviškesnio, I a. žydės paveikslo. Galbūt taip ji taps mums dar artimesnė.

„Mergelė Marija – šviesos ir vilties nešėja“ – toks šūkis lydi visą gegužės mėnesį. Šis mėnuo tradiciškai skiriamas ypatingai pagerbti ir pažinti Mergelę Mariją. „Tad atsiliepdami į pandemijos sukeltus iššūkius, drauge su Dievo Motina kviečiame leistis į kelionę, ieškant šviesos ir vilties!“ – skelbia Kauno arkivyskupijos kurija.

Nuo balandžio 2-osios Šiluvos šventovė taip pat kviečia maldai, užtariant Dievo Motinai ir motiniškam rūpesčiui konkrečia pagalba padėti labiausiai nukentėjusiems nuo koronaviruso pandemijos – vyksta akcija „Šviesos žemėlapis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valstybinio

Valstybinio portretas
Masto Sekta !

...

... portretas
Tie šventakupriai nepasakojo kaip vaidikutes gvaltavojo, kaip MŪSŲ krivius žudė?.. - che, ESĄ jie nekalti, ESĄ jiems PATS dievas prisakė,... ;P

na,

na, portretas
Lietuvių tautosaka ir kultūra yra daugybę kartų turtingesnė už žydų, tad nebekliedėkit, pabodo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių