Tragedija medikų bendruomenėje: iš darbo atleista jauna gydytoja po kelių dienų nusižudė

  • Teksto dydis:

Pirmadienio rytą medikų bendruomenę sukrėtė skaudi žinia: nusižudė jauna Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytoja. 

Žinią portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino ligoninės atstovai.

„Respublikinės Šiaulių ligoninės bendruomenę sukrėtė žinia apie gydytojos anesteziologės reanimatologės L. Š. mirtį. Skaudžią netekties akimirką ligoninės administracija reiškia nuoširdžią užuojautą gydytojos šeimai ir su ja dirbusiems kolegoms. Medikų bendruomenės vardu prašome susilaikyti nuo neetiškų komentarų ir nepagrįstų teiginių, gydytoja buvo atleista iš darbo Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo“, – teigė Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Sonata Tenytė.

Kaip informuoja portalas tv3.lt, medikei buvo per 30 metų.

Medikė minėtoje gydymo įstaigoje dirbo daugiau nei šešerius metus. „Darbuotoja Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbti pradėjo 2014 metų rugpjūčio 1 dieną, darbo sutartis nutraukta 2021 metų gegužės 6 dieną“, – patikslino S. Tenytė.

Viešojoje erdvėje sklandant vis daugiau gandų apie galimus mobingo atvejus gydymo įstaigose, ligoninės atstovė to plačiau komentuoti negalėjo. „Turime faktą, kad gydytoja mirė. Tačiau visos aplinkybės – kaip, kas, kodėl nėra žinomos. Smulkesnių niuansų šiuo metu pakomentuoti negalime“, – pridūrė ligoninės atstovė.

Pasak S. Tenytės, gydytojos mirties aplinkybės ligoninei nėra žinomos, todėl išsamesni komentarai šiuo metu neteikiami. „Gerbkime mirusiosios atminimą ir artimųjų gedulą. Psichologinę pagalbą ligoninės darbuotojams, patyrusiems krizę ir emocinius sukrėtimus, teikia ligoninės psichologai, psichoterapeutai“, – vardijo S. Tenytė.

rsl.lrv.lt nuotr.

Apie jaunos gydytojos mirtį socialiniame tinkle „Facebook“ pasisakė ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė Jurgita Sejonienė. Moteris taip pat prabilo ir apie su mobingu darbo vietose susiduriančius medikus.

„Jaučiuosi bejėgė... Užvakar vienos asmens sveikatos įstaigos vadovas pareiškė, kad mobingo jo įstaigoje nėra, niekada nebuvo ir nebus. Jis asmeniškai net straipsnį apie mobingą paskelbė. Darbuotojai, tuo tarpu, kreipiasi į GP pranešėjo statuso. Ir rašo man asmeniškai, – kaip buvo, taip ir liko. Vakar rašo kolegė: „Padėk, viena slaugytojos padėjėja tempiama į teismą, nes „tyčia“ sužalojo slaugomą močiutę, norėjo ją numaudyti. Liko kalta, kad dirbo savo darbą, bet vienai nepavyko močiutės pakelti iš lovos ir pasodinti į ratelius, lūžo blauzdos kaulai. Kontekstas: 50 slaugomų žmonių, dirba viena slaugytoja, dvi slaugytojos padėjėjos. Maudyti, valgydinti, sužiūrėti reikia visus. Kas kaltas dėl močiutės? Slaugytojos padėjėja atsakys pagal „baudžiaką“. Šiandien sužinau, kad iš gyvenimo pasitraukė jauna gydytoja. Kolegos kalba apie mobingą. Nuolatinį, sistemingą. Oficiali versija bus dokumentų klastojimas. Na, ar šiaip F. Jaučiuosi asmeniškai dėl visko atsakinga ir labai kalta...“, – apmaudą liejo J. Sejonienė.


Šiame straipsnyje: pagalbos telmedikė pasitraukė iš gyvenimoLNK1Respublikinė Šiaulių ligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

55

55 portretas
Paliko vaikus vienus kur jos protas nesuprasiu niekas tokiu žmonių

Kauno

Kauno portretas
ŠIURKŠTUS DARBO PAREIGŲ PAZEIDIMAS- NES REIKĖJO ĮKIŠTI KITĄ ŽMOGŲ, TAIP TRAKTUOTI??! LAUK VISĄ LIGONINĖS VADOVYBĘ!!! TURITE DABAR UŽ TAI ATSAKYTI!!

Amerikietis

Amerikietis portretas
Amerikos medicinos sistema pavyzdys visam pasauliui. Studentai iš viso pasaulio JAV studijuoja mediciną, ligoniai iš viso pasaulio veržiasi čia gydytis. Man pačiam moderniausiomis priemonėmis išgydė vėžį, sutvarkė streikavusią širdį. Bet lietuviai viską apie viską "žino" geriausiai - jie amerikiečiams aiškina apie Ameriką, papuasams apie Papua Naująją Gvinėją, astronomams apie kosmosą, gydytojams apie mediciną ir t.t., apie bet ką ir viską.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių