Traukiasi Lietuvos architektų rūmų pirmininkė D. Veličkaitė

  • Teksto dydis:

Lietuvos architektų rūmų pirmininkė Daiva Veličkaitė nusprendė atsistatydinti. Atsistatydinimo raštą penktadienį ji pateikė rūmų tarybai, taip pat paviešino savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Siekdama aiškumo ir skaidrumo, skelbiu visą rašto turinį. Kartu noriu pažymėti, kad šis mano sprendimas nėra staigus ir netikėtas, jis brendo ir buvo aptariamas jau kurį laiką. Platesnius savo komentarus pateiksiu po tarybos posėdžio“, – nurodė D. Veličkaitė.

Atsistatydinimo rašte D. Veličkaitė teigia, kad pasitraukia išsiskyrus jos ir tarybos požiūriams bei kylant grėsmei organizacijos stabilumui.

„Teko pripažinti, kad mano ir tarybos požiūrių skirtumai pernelyg dideli (...) Situacija užkerta kelią įgyvendinti mano pačios asmeninę programą, taip pat kelia grėsmę organizacijos stabilumui, didina įtampą tarybų, komisijų nariams ir darbuotojams, mažina narių, visuomenės ir valstybės valdžios pasitikėjimą, augina riziką, kad esant ryškiam vidinių pozicijų skirtumui, sustabdyti beįsibėgėjančią organizaciją gali būti labai lengva, o būtent to norisi mažiausiai“, – teigiama D. Veličkaitės rašte.

Rūmų atstovė spaudai Miglė Angelou patvirtino, jog tarybai pateiktas D. Veličkaitės pareiškimas, kuris turėtų būti svarstomas 24 dieną vyksiančiame posėdyje.

„Tarybos posėdyje bus sprendžiama, ar jį tenkinti, ką skirti pavaduojančiu. O pirmininko rinkimai, kaip ir buvo numatyta, turėtų vykti pavasarį“, – BNS sakė M. Angelou.

Lietuvos architektų rūmų pirmininke D. Veličkaitė išrinkta 2017-aisiais. Jos kadencija turėjo trukti iki 2020 metų.

Lietuvos architektų rūmai vienija architektus ir atstovauja jų interesams, užsiima jų atestavimu, profesinės kvalifikacijos tobulinimu, profesinės etikos priežiūra, gina su architektūra susijusius viešuosius interesus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julie Irwin

Julie Irwin portretas
Pradėkite uždirbti iš „GooGle“ $ 7385 - $ 8726 per savaitę, kad galėtumėte dirbti internete iš savo namų 2-3 valandas per dieną. Reguliariai mokėkite kiekvieną savaitę. Jums tereikia kompiuterio, interneto ryšio ir šiek tiek laisvo laiko. Tai buvo tiesa ir visiškai pakeitė mano gyvenimą. Tai aš darau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.C­­a­­s­­hclub5.Com

Italas

Italas portretas
O, gaila
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių