Trijuose poligonuose vyks karinės pratybos „Ugninis griausmas“

  • Teksto dydis:

Pirmadienį trijuose poligonuose prasidės tarptautinės ugnies paramos vienetų pratybos „Ugninis griausmas 2024“.

Kaip skelbia kariuomenė, pratybos vyks Švenčionių rajone esančiame Generolo Silvestro Žukausko poligone, Klaipėdos rajone įsikūrusiame Kairių poligone ir Kazlų rūdos poligone.

Iki penktadienio vyksiančiuose mokymuose dalyvaus Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų artilerijos vienetai, taip pat Lietuvoje dislokuotų NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės bei JAV 82-ojo artilerijos pulko 1-ojo bataliono kariai ir karinė technika.

Anot kariuomenės, pratybose „Ugninis griausmas 2024“ bus treniruojamas ir vertinamas vienetų gebėjimas efektyviai vykdyti netiesioginės ugnies uždavinius bei gerinama sąveika tarp sąjungininkų jungtinės ugnies paramos vienetų.

Pratybų metu Kairių ir Generolo Silvestro Žukausko poligonuose vyks Lietuvos ir sąjungininkų artilerijos sistemų bei minosvaidžių koviniai šaudymai, o Kazlų Rūdos poligone treniruosis jungtinės paramos ugnimi valdymo specialistai.

Visų pratybų metu padalinių valdymo ir kontrolės procedūras atliks Sausumos pajėgų Valdymo elementas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pinigu svaistimas

Kutūzovas \\\\\.../////

Kutūzovas  \\\\\...///// portretas
Dar griausmas didės,jau apie Kauną baigiam apkurtsti nuo kulkosvaidžių tratėjimo,partankų griausmo,o jei dar dadės tai reiks evakuotis į o'Krainą,tenai gal ramiau.

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kur Lietuvos lėktuvai, kur oro gynybos sistemos, kur tūkstančiai dronų ir jais dirbti apmokyti žmonės? Kur gelžbetoninės slėptuvės civiliams?! Viskas tik butaforija ir pliurpalai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių