Tulpiakiemyje prezidentė D. Grybauskaitė atidarė Užimtumo namus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį Ukmergės rajono Tulpiakiemio kaime atidarė Užimtumo namus, pasveikino jų iniciatorius ir darbuotojas, bendravo su vaikais iš Dienos centro.

Pasak prezidentės, duris atvėrę ir gyventojus įdarbinę Užimtumo namai suteikė unikalią galimybę žmonėms stotis ant kojų ir pagaliau jaustis naudingais. Tulpiakiemis dar kartą įrodė, kad tokiems unikaliems, visą bendruomenę gelbėjantiems projektams atsirasti užtenka tik vieno žmogaus ir labai didelio noro pagelbėti kitiems. 

Prezidentė jau lankėsi Tulpiakiemyje 2016-ųjų liepą, kai duris ten atvėrė vaikų dienos centras. Seniūnijai, kuri buvo žinoma kaip turinti daugiausiai socialinės rizikos šeimų rajone, tokio dienos centro labai reikėjo.

Tačiau greta rūpesčio vaikų saugumu ir užimtumu buvo akivaizdi ir kita problema – priklausomybių kamuojami vaikų tėvai. Šalies vadovė apsilankymo metu kalbėjosi su rajono savivaldybės, nevyriausybinių organizacijų atstovais, kampanijos „Už saugią Lietuvą" ambasadoriais, kitais specialistais, kokią pagalbą būtų galima suteikti socialinės rizikos šeimoms, ką daryti, kad tokių šeimų liktų kuo mažiau.

Iniciatyvos ėmėsi Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Lina Palčinskienė ir VšĮ „Lyderių karta" atstovai Agnė Tėvelytė-Petronienė bei Aurelijus Deviatnikovas, sugebėję suteikti Tulpiakiemio žmonėms galimybę dirbti ir atgauti pasitikėjimą savimi.

Čia žingsnis po žingsnio įgyvendinama idėja per užimtumą sugrąžinti į bendruomenę atskirtį ir priklausomybes išgyvenančius žmones. Kai kurie iš jų niekada nėra turėję darbo.

Prezidentė pabrėžė, kad Tulpiakiemis šiandien virto išskirtiniu pavyzdžiu, kaip gera iniciatyva gali pakeisti žmones. 

Naujovės laukia ir vaikų dienos centro, kurio įkūrėja – Vilma Šidlauskienė. Savivaldybė šį dienos centrą atsirinko kaip partnerį projekte „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaiko dienos centų plėtra", čia bus planuojami remonto darbai.

Tiek vaikų dienos centras, tiek Užimtumo namai prisidėjo, kad per trejus metus Tulpiakiemyje socialinės rizikos šeimų sumažėjo per pusę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pamiršo,parasyti, kad tai buvusi prezidentė

turbut

turbut portretas
vykdo sionistu uzsakyma ir kura vaiku namus kur jie ./savo noru/ vaziuos po pasauli......

NESUPRATĘS

NESUPRATĘS portretas
Tai ir kadencijosTulpė nemokamai keliaus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių