Pereiti į pagrindinį turinį

Tyrimas: gyventojai mažiausiai remtų Valdovų rūmų statybas

2009-04-21 15:48
Tyrimas: gyventojai mažiausiai remtų Valdovų rūmų statybas
Tyrimas: gyventojai mažiausiai remtų Valdovų rūmų statybas / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Lietuvos gyventojai, turėdami galimybę prioritetinį finansavimą skirtų elektros jungtims su Švedija ar Lenkija, o mažiausiai remtų Valdovų rūmų statybas, - atskleidė bendrovės „Factus“ atliktas tyrimas.

Balandžio 6-10 dienomis telefonu apklausus 500 šešių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojus paaiškėjo, kad Lietuvos gyventojai ne visiems valstybinės reikšmės projektams skirtų prioritetinį finansavimą.
 
Tyrime dalyvavusiųjų buvo teiraujamasi, jei jie turėtų galimybę, kuriam iš šių projektų jie suteiktų prioritetinį finansavimą: atominės elektrinės statybai, elektros jungčių su Švedija ar Lenkija tiesimui, Lietuvos geležinkelių projektui „Eurovėžė“, Kauno sporto arenos statybai, Klaipėdos uosto infrastruktūros plėtrai, Nacionalinio stadiono statybai Vilniuje.
 
Tyrimo duomenimis, Lietuvos gyventojai pirmiausiai finansuotų elektros jungtis su Švedija ar Lenkija (39,2 proc.).
23,1 proc. tyrime dalyvavusiųjų kaip vieną iš prioritetinių projektų išskirtų atominės elektrinės statybą, 16,9 proc. - Kauno sporto arenos statybą.

Klaipėdos uosto infrastruktūros plėtrą skatinti ragintų 9,9 proc. apklaustųjų, 5,2 proc. kaip vieną svarbiausių projektų nurodė Nacionalinio stadiono Vilniuje statybas.

4,3 proc. respondentų teigė, jog prioritetinį finansavimą skirtų geležinkelių projektui „Eurovėžė“, o mažiausiai Lietuvos gyventojai remtų Valdovų rūmų statybas (plačiau žr. 1 paveikslas).

Tyrimui atlikti buvo naudojama reprezentatyvi tikimybinė atranka, kurios metu buvo vertinamas nuo 18 m. Lietuvos gyventojų pasiskirstymas pagal šešis didžiuosius Lietuvos miestus, amžių bei lytį. Apklausos rezultatų paklaida su 95 proc. tikimybe neviršija 3,5 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų