Universitetas ramina: studentas iš Kinijos į Lietuvą atvyko ne iš karantino zonos

  • Teksto dydis:

Šią savaitę pavasario semestro studijoms į Lietuvą atvyko studentas iš Kinijos, kurioje siaučia koronavirusas.

Teigiama, kad studentas planuoja pusmetį studijuoti Mykolo Romerio universitete.

Pasak MRU Išorinės komunikacijos vadovo Vaidoto Norkaus, studentas iš Kinijos tikrai atvyko, tačiau – ne iš karantino zonos: „Studentas į Lietuvą keliavo ne iš karantino zonos, bet iš savo gimtojo miesto, esančio už maždaug 1500 kilometrų nuo Uhano“.

V. Norkus teigia, kad su į Lietuvą atvykusiu studentu jau Vilniaus oro uoste asmeniškai bendravo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai. „Buvo detaliai įvertinta jo sveikatos būklė, kuri yra puiki, sveikatos specialistai turi jo kontaktinę informaciją. Mes taip pat su juo palaikome tiesioginį kontaktą ir atidžiai stebime situaciją“, – sakė V. Norkus.

Pasak V. Norkaus, NVSC specialistai susisiekė ir su universiteto atstovais – pasitikslino kontaktinę studento informaciją, informavo, kad palaikys glaudų tiesioginį kontaktą dėl jo sveikatos būklės ir su pačiu studentu, ir su universitetu.

Universiteto atstovai su NVSC atstovais taip pat sutarė, kad kilus bent menkiausiam įtarimui bus imtasi visų reikalingų priemonių užtikrinant tiek paties studento, tiek ir aplinkinių saugumą.

V. Norkus informavo, kad universitetas jau dabar ėmėsi prevencinių priemonių, kurias rekomendavo NVSC atstovai, nors studijos universitete prasidės tik kitą savaitę.

Pasak MRU atstovo, universitetas vadovaujasi NVSC rekomendacijomis, palaiko su jais ryšį. V. Norkus sako, kad universiteto darbo saugos specialistai yra numatę prevencinių priemonių planą, kuris būtų įgyvendinamas kilus bent menkiausiam įtarimui dėl koronaviruso plitimo universitete.

Primename, kad pirmas užsikrėtimo šiuo virusu nuo kito žmogaus atvejis antradienį nustatytas ir Europoje – Vokietijoje vyras užkratą gavo iš vienos bendradarbės kinės.

Naujausiais duomenimis, Kinijoje nuo koronaviruso mirė kiek daugiau nei 130 žmonių, užsikrėtė apie 7 tūkst. asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių