Už netvarką neįgaliuosius aprūpinančio centro direktorei – ministro įspėjimas

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis dėl pažeidimų įstaigoje skyrė įspėjimą Techninės pagalbos neįgaliesiems centro direktorei Ilonai Orgurcovai, pirmadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

„Paaiškėjo, kad centro vadovė nesuplanavusi ir neturėdama tam pinigų inicijavo centro pastato stogo taisymo darbus, kuriuos vėliau reikėjo iš dalies padengti iš techninės pagalbos priemonėms įsigyti skirtų lėšų, nes statybos bendrovė dėl skolos jau ketino kreiptis į antstolius“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Įspėjimas reiškia, kad jeigu per ateinančius metus bus padarytas antras toks pat darbo pareigų pažeidimas, vadovė bus atleidžiama iš pareigų.

Ministro sprendimas priimtas atsižvelgus į SADM suburtos komisijos nustatytus faktus bei ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus pateiktą vidaus audito išvadą.

Techninės pagalbos neįgaliesiems centre nustatyta ir kitų pažeidimų: darbuotojams už komandiruotes, viršvalandinį darbą ar poilsio dieną nepagrįstai išmokėtos lėšos, kurias reikia grąžinti į biudžetą – tai sudaro apie 700 eurų.

Teigiama, kad centras sumokėjo už neatliktus informacinės sistemos tobulinimo darbus, netiksliai formavo poreikius, kiek ir kokių techninės pagalbos priemonių reikia neįgaliesiems.

Be to, užuot sudarius sąlygas gyventojams konsultuotis telefonu nemokamai, įsivestas trumpais telefono numeris, kurio viena minutė skambinančiajam kainuoja devynis centus.

Pranešime rašoma, kad įstaigoje taip pat nesilaikoma Viešųjų pirkimų įstatymo – neviešinamos arba nevisa apimtimi viešinamos sudarytos sutartys, tik iš dalies paisoma kibernetinio saugumo ir informacinės sistemos saugos reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JANKAUSKIENE JURATE

JANKAUSKIENE JURATE portretas
O kada su KLAIPEDA? DARBO SAUGA APEISTA. KUKURAITI KUKUOJI?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių