Užteršta buvusi naftos bazė Joniškyje bus sutvarkyta: darbai kainuos 260 tūkst. eurų

Joniškyje iki 2021 metų pabaigos ketinama išvalyti ir sutvarkyti užterštą buvusios naftos bazės teritoriją. Darbai kainuos maždaug 260 tūkst. eurų.

Kaip BNS informavo savivaldybės Ekonominės plėtros ir investicijų skyriaus vedėja Vilija Aleksienė, šiuo metu teritorija yra nenaudojama ir tiesioginio pavojaus gyventojų sveikatai nekelia. Tačiau ji yra gydymo įstaigos teritorijoje, paviršinio vandens telkinio apsauginėje zonoje.

„Siekiama ją sutvarkyti, eliminuoti keliamas galimas grėsmes aplinkai, sumažinant pavojingų cheminių medžiagų lygį grunte, požeminiame vandenyje“, – BNS sakė ji.

Pasak V. Aleksienės, buvusioje naftos bazėje buvo požeminės ir antžeminės naftos produktų saugyklos. Požeminiame rezervuare buvo saugomas krosnių kuras (dyzelinas) ir skalūninė alyva.

Maždaug 1990 metais kuras avarijos metu išsiliejo ant žemės paviršiaus, dalis jo pateko į požemį, todėl didžiausias taršos mastas yra požeminiame saugyklos plote.

Tvarkant teritoriją, bus pašalintas apgriuvęs kuro siurblinės pastatas bei rekultivuotas gruntas, nugriautos saugyklos.

V. Aleksienės teigimu, Aplinkos projektų valdymo agentūra dabar vertina projektą. Tikimasi, kad 95 proc. darbų bus finansuojama valstybės biudžeto, o likę – savivaldybės lėšomis. Galutinė darbų kaina paaiškės įvykus rangovo konkursui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių