V. Rupšys apie susitarimą didinti karių skaičių: planai rimti ir pasverti

Antradienį Lietuvos ir Vokietijos vadovams sutarus dėl gynybinių pajėgumų stiprinimo Baltijos šalyse, Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys iki NATO susitikimo nelinkęs detalizuoti informacijos. V. Rupšys užtikrintas, kad Vokietijos karių skaičius Lietuvoje turėtų ženkliai išaugti.

„Tikrai nenoriu komentuoti be samito sprendimo, po jo sprendimo prasidės karinis planavimas. Dabar yra karinis patarimas, kurio taip pat nenoriu komentuoti. (...) Bet dabar dvišalėse derybose su Vokietijos ginkluotosiomis pajėgomis tikrai matome, kad Vokietijos buvimas čia ženkliai išaugs“, – antradienį žurnalistams teigė V. Rupšys.

Lietuvos kariuomenės vadas pabrėžė, kad brigados Lietuvoje įkūrimas gali užtrukti, todėl, jo teigimu, visų pirma papildomi kariniai daliniai bus operacinio pobūdžio.

„Jie visų pirma bus operacinio pobūdžio, užims laiko, kol mes galėsime sudaryti tinkamą infrastruktūrą, kad planus apgyvendintume, užtikrintume geras treniravimo sąlygas ir taip toliau, bet vokiečių planai yra labai rimti ir pasverti, mes turime strateginį sąjungininką, su kuriuo, jei reikės, ir ginsime Lietuvą“, – komentavo V. Rupšys.

Paklaustas, ar karinę brigadą ketinama dislokuoti Lietuvoje, V. Rupšys pažymėjo, kad kol kas sprendimas nėra žinomas, tačiau, akcentavo jis, esant būtinybei brigada šalyje tikrai bus.

„Reikia palaukti, bet pačioje trumpiausioje perspektyvoje brigados nebus, nes reikia tam parengti infrastruktūrą, sandėlių, pasiruošti juos priimti. Kaip ateityje bus, pažiūrėsime ir nuo saugumo situacijos, bet faktas yra, kad vokiečiai skiria brigadą Lietuvai. Kaip ji techniškai čia bus, čia jau karinio planavimo klausimas. Bet galiu garantuoti, kad esant būtinybei ir tai fazei, kai reikės stoti į kovą, čia bus brigada“, – teigė V. Rupšys.

Anot Lietuvos kariuomenės vado, visą brigadą turėtų sudaryti nuo 5 iki 6 tūkstančių karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Švaistome milijardus karams, kuriuos nesiruošiam laimėti, o gyvename baisiai. "Nors Naujoji Vilnia nuo sostinės centro nutolusi vos 10 km, kai kurie vietiniai nuotekas tvarko kaip Viduramžiais ir to net neslepia, pasakojama LNK reportaže." (Mokslas-studijos-ekonomika)

Zemaitis

Zemaitis portretas
Mums reikia zydru kareiviu.Tik spalvoti kitu pakraipu kariai gali isgelbet Lietuva

Zemaitis

Zemaitis portretas
Butina stiprinti karines pajegas. Azijatu purvinu batu cia nereikia.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių