Pereiti į pagrindinį turinį

V.Adamkus neskuba A. Sekmoko paskirti ministru

2009-02-05 15:33
V.Adamkus neskuba A. Sekmoko paskirti ministru
V.Adamkus neskuba A. Sekmoko paskirti ministru / Roko Medonio nuotr. A.Sekmokas

Prezidentas Valdas Adamkus neskuba skirti konservatorių teikiamo Arvydo Sekmoko į naujai steigiamos Energetikos ministerijos vadovus, nes laukia specialiųjų tarnybų turimų žinių apie jį.

Nors premjero Andriaus Kubiliaus pasirašytas teikimas skirti A.Sekmoką energetikos ministru Prezidentūrą pasiekė dar sausio 27 dieną, o valstybės vadovas su kandidatu buvo susitikęs šį antradienį, iki šiol nėra pasirašytas dekretas dėl naujo Vyriausybės nario paskyrimo.

Tikėtasi, kad A.Sekmokas jau iki ketvirtadienio bus oficialiai paskirtas ir tądien galės prisiekti Seimo neeilinės sesijos plenariniame posėdyje bei pradėti eiti savo pareigas. Bet taip neįvyko, nes vis neatsiranda Prezidento dekretas dėl ministro skyrimo.

Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė paaiškino, kad vis dar laukiama specialiųjų tarnybų informacijos apie kandidatą į energetikos ministrus. Tikimasi, kad ji Prezidentūrą pasieks šios savaitės pabaigoje arba kitos pradžioje. Tuomet esą ir bus galima pasirašyti dekretą dėl A.Sekmoko paskyrimo energetikos ministru.

Pagal Lietuvos įstatymus, specialiosios tarnybos turi Prezidentui perduoti jų turimą informaciją apie pretendentus į aukštus pareigūnus. Tokia informacija turi būti perduota ne vėliau kaip per penkias dienas nuo to, kai pateikiamas oficialus prašymas suteikti šią medžiagą. Paprastai informacija perduodama kiek greičiau.

Kol kas energetikos ministro pareigas laikinai eis ūkio ministras Dainius Kreivys. Tokį dekretą Prezidentas pasirašė dar antradienį, netrukus po susitikimo su A.Sekmoku.
Pasirašydamas dekretą valstybės vadovas atsižvelgė į premjero teikimą, perduotą tą pačią dieną, kaip ir teikimą skirti ministru A.Sekmoką.

D.Kreivys šias pareigas laikinai eis tol, kol bus paskirtas energetikos ministras. Tikimasi, kad A.Sekmokas galės Seime prisiekti ir savo pareigas pradėti eiti kitą savaitę.

Įkurti naują - Energetikos ministeriją Seimo valdančioji dauguma nusprendė sausio viduryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų