Pereiti į pagrindinį turinį

Valdiškoje įmonėje lyja premijomis

2007-10-10 00:00

Kaune ir Vilniuje – skirtingos tradicijos. Sostinėje valdiškų bendrovių vadovai mėgaujasi premijomis, o laikinojoje sostinėje – pluša tik už algą.

Kaune ir Vilniuje – skirtingos tradicijos. Sostinėje valdiškų bendrovių vadovai mėgaujasi premijomis, o laikinojoje sostinėje – pluša tik už algą.

Premija išgelbėtojui

Nuostolingai dirbanti sostinės savivaldybės įmonė „Vilniaus vandenys“ su valdybos palaiminimu generaliniam direktoriui Broniui Miežutavičiui atseikėjo 20 tūkst. litų premiją. Nuo liepos įmonei vadovauti paskirtas B.Miežutavičius premija pamalonintas rugpjūčio pabaigoje. Įmonės valdybos pirmininkas ir Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas tikino, kad išmoka paskirta už papildomus darbus siekiant ISPA finansavimo vandenvalos ir vandentiekio įrenginių atnaujinimo projektui. Esą prieš septyneris metus parengtam projektui buvo nutrauktas finansavimas, tačiau generalinio direktoriaus pastangomis 60 mln. litų sumą pavyko parsivilioti atgal.

„Bronius kelis kartus važiavo į Briuselį, visus įtikinėjo, kad tai geras projektas. Jis tą projektą išgelbėjo. Į Briuselį važiuoti derėtis – aš nežinau, ar čia galima įtraukti į tiesiogines pareigas. Man regis, kad papildomo darbo gerokai daugiau atsirado“, – generalinio direktoriaus nuopelnus vardijo G.Paluckas.

Pinigų lietus

B.Miežutavičius premijomis apipilamas ne pirmą kartą. Po 9 mėnesius trukusios ligos sausį B.Miežutavičius tepadirbo dvi dienas ir buvo atleistas iš „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus pareigų. Grįžęs į darbą porai dienų jis gavo beveik 18 tūkst. litų išeitinę pašalpą. „Sodra“ jam už nedarbingumą sumokėjo per 25 tūkst. litų. Iš darbovietės už papildomus darbus direktorius dar pasiėmė apie 36 tūkst. litų. Tiesa, neužmiršo ir pavaldinių. Sausio 2-ąją B.Miežutavičius už papildomus darbus, kurie atlikti darbo valandomis, pavaldiniams įsakė išmokėti per 203 tūkst. litų.

Kauniečiai dirba už algą

Milijoninę Europos Sąjungos (ES) paramą yra gavusios bendrovės „Kauno vandenys“ ir „Kauno energija“, kuriose savivaldybė turi akcijų.

Bendrovės „Kauno vandenys“ generalinis direktorius Vilius Burokas sakė buvęs nustebintas pranešimų apie precedentą Vilniaus įmonėje. „Galiu jums garantuoti, kad nieko panašus mūsų bendrovėje nėra. Direktoriai gauna tokį atlyginimą, kokį nustato Savivaldybės tarybos paskirta valdyba. Bendrovėje suformuota projektų rengimo grupė, joje dirba trys žmonės, kurie gauna atlyginimą už atliktą darbą“, – sakė V.Burokas.

„Kauno energijos“, kurioje Kauno savivaldybė turi 86 proc. akcijų, generalinis direktorius Aleksandras Sigitas Matelionis teigė, kad bendrovės vadovai niekaip nėra skatinami iš ES projektams skirtų lėšų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų