Miškų tarnyba nori pati atstovauti valstybę teismuose

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija siūlo, kad Valstybinė miškų tarnyba (VMT) galėtų teisme pareikšti ieškinius, pateikti pareiškimus teisme ar kitaip ginti viešąjį interesą ir atstovauti valstybę, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Siūloma, kad Miškų įstatymo pataisos būtų svarstomos ir priimamos per Seimo rudens sesiją, o įsigaliotų nuo kitų metų pradžios. Manoma, kad VMT turės būti įsteigtos 1-2 specialistų teisininkų pareigybės, o joms išlaikyti kasmet papildomai reikės 13-26 tūkst. eurų.

Iki šiol miškininkai, siekdami ginti viešąjį interesą, kreipdavosi į Aplinkos ministeriją, kuriai pavaldi VMT. Tarnybos Miškų kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Ivanauskas pasakojo, kad dažniausias pažeidimas - neteisėtas miško žemės pavertimas kitomis naudmenomis. Ypač dažnai tai daroma pajūryje, prie didžiųjų miestų.

Tai, kad visos valstybės institucijos joms patikėtose srityse privalo ginti viešąjį interesą, net jeigu ši teisė taip pat priskirta prokurorams, 2012 metais išaiškino ir Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs kasacinę bylą dėl nuosavybės teisių atkūrimo į Biržų pilies kultūrinio rezervato teritorijoje esančią žemę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių