A. Veryga ragina A. Dulkį skųsti teismo sprendimą dėl S. Čaplinsko

  • Teksto dydis:

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina dabartinį ministrą Arūną Dulkį skųsti teismo sprendimą dėl Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) buvusio vadovo Sauliaus Čaplinsko grąžinimo į pareigas.

„Teismas vertino atleidimo pagrindus. Jis nevertino Čaplinsko kaip vadovo ar virusologo. Gaila, kad teismui atleidimo pagrindai pasirodė nepakankami. Tačiau tai tik pirmos instancijos teismas“, – šeštadienį feisbuke rašė A. Veryga.

„Jei SAM vadovas turi bent dalį to pasiryžimo, apie kurį nuolat kalba, keisti kai kur iki šiol išlikusį seną stagnacinį paveldą, turėtų teismo sprendimą skųsti ir pasirūpinti, kad ministerijos pozicija būtų atstovaujama rimtai, o ne formaliai“, – teigė jis.

Gaila, kad teismui atleidimo pagrindai pasirodė nepakankami.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė, jog S. Čaplinskas šiemet buvo nepagrįstai iš pareigų ULAC ir turi būti į jas grąžintas skubos tvarka, jam priteistas darbo užmokestis už priverstinį pravaikštos laiką ir kompensacija už neturtinę žalą.

S. Čaplinskas ULAC vadovavo nuo jo įsteigimo 2009 metais, kai į šią įstaigą sujungti Lietuvos AIDS centras ir Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centras. Iki tol jis nuo 1989 metų vadovavo Lietuvos AIDS centrui. Iš pareigų jis buvo atleistas šiemet kovą, pasibaigus nedarbingumui.

Sprendimą atleisti S. Čaplinską priėmė dar buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o dabartinis ministras A. Dulkys teigė neturintis pagrindo šio sprendimo pakeisti.

S. Čaplinsko atleidimas buvo motyvuojamas tuo, kad ULAC laiku neperdavė Užkrečiamųjų ligų ir jų sukėlėjų valstybės informacinės sistemos kitam ministerijos paskirtam valdytojui – Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).

S. Čaplinskas šiuos kaltinimus neigė ir anksčiau yra vadinęs politiniu susidorojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reiks

Reiks portretas
parduoti gautą puštalietą ir pinigus atiduoti Čapliui

Prisiminimai

Prisiminimai portretas
Buves sveikatos ministras , apdovanojo medikus savos kurybos medaliais, apdalino klerkus premojomis, reiksdavo uzuojautas mirusiu seimoms, palaimino ivairius pirkinius, jei neklystu, neveikiancia aparatura, teige, kad apsauginiu kaukiu nereikia, neorganizavo pagrindines prevencijos priemones- testavimo, bet aktyviai kovojo su savo fobija-alkoholiu. nekokie prisiminimai.

To Klaipiedietei

To Klaipiedietei portretas
Karbauskis nesąmonių nepridarė , o tauta buvo atsigavusi , o šita valdžia nesąmones pridarė tautai , dar įvadas , o kas toliau būs nežinia , nualinta Lietuva.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių