Viceministrė: pandemija atskleidė valstybės nepasiruošimą

  • Teksto dydis:

Koronaviruso pandemija išryškino daugelį metų besikaupusias problemas, įsitikinusi sveikatos apsaugos viceministrė.

Živilės Simonaitytės teigimu, valstybė buvo nepasiruošusi tokio masto krizėms, o tai apsunkina ir dabar vykdomą skiepijimo kampaniją.

„Normaliai nefunkcionuoja e.sveikatos sistema, kur galėtume užtikrinti registraciją, neturime normalios informacijos apie tą patį susisiekimą, neturime normalios infrastruktūros paruoštos vienokioms ar kitokioms priemonėms paskirstyti“, – LRT radijui sakė Ž. Simonaitytė.

„Daugeliu atveju net ir sunku įsivaizduoti, kaip iki šiol valstybė galbūt buvo ir nepasiruošusi apskritai tokio dydžio ir masto operacijai“, – sakė ji.

Daugeliu atveju net ir sunku įsivaizduoti, kaip iki šiol valstybė galbūt buvo ir nepasiruošusi apskritai tokio dydžio ir masto operacijai.

BNS primena, kad planuojama, jog prasidėjus masiniam visuomenės skiepijimui, jam gyventojai bus registruojami per e.sveikatos sistemą.

Registrų centras BNS informavo, kad „e.sveikatos sistemai, kaip ir bet kuriai kitai IT sistemai, didelis kreipimųsi skaičius vienu metu gali būti iššūkis“.

„Tačiau jį galima suvaldyti tolygiai skirstant besikreipiančiųjų srautus, pavyzdžiui, diferencijuojant procesą pagal amžiaus grupes. Šiuo ir kitais susijusiais e.sveikatos klausimais, kaip įprasta, yra nuolat bendraujama su sistemos valdytoja Sveikatos apsaugos ministerija“, – teigė Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus.

Viceministrės Ž. Simonaitytės teigimu, šiuo metu yra rengiama rezervinė registracijos sistema, kuri būtų pasitelkiama tuo atveju, jeigu kiltų nesklandumų.

Sveikatos apsaugos ministerija numačiusi plėsti ir informacinę kampaniją gyventojams, taip pat ir paskelbiant daugiau informacijos kitomis kalbomis, pavyzdžiui, rusų ar lenkų.

Statistikos departamentas sekmadienį skelbia, kad iš viso šalyje pirmąja vakcinos doze paskiepyti 253 tūkst. 563 žmonės, abiem dozėmis – 98 tūkst. 924 asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
Po karo nebuvo prievartinio skriepijimo. Buvo izoliuoti ligoniai ir negalėjo lankyti juos artimi,negalejo bendrauti.Bet visuotinio karantino nebuvo.Nemoka susitvarkyti ,visi galėjo dirbti ,izoliuoti susirgusių .Nemoka isgydyti plaučių uždegimo,pliaurito,tai senos ligos ir jos nebuvo užkrečiamos.Iki kokio lygio pasaulis" nuvairavo.'

Ir dabartinės valdios nelankstumą

Ir dabartinės valdios nelankstumą portretas
nemokėjimą vadovauti ekstrinėm situacijom bei nemokėjimą prisitaikyti, palaikyti tvarką, vakcinas jau išpila, nes....nerado jūsų lenvatų eilėj norinčio, tai jau nusikaltimas.

Anonimas

Anonimas portretas
Priminkit kokie buvo šukiai ir lizubgai prieš tinkimus dabrtines valdzios... Planas su nn punktu..kur.. laiko ruoatis pasiruosti fakta sbuvo
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių