Vidaus reikalų ministrė: stengiamės, kad eilės pasienyje mažėtų

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad stengiamasi, jog eilės pasienyje su Lenkija mažėtų.

„Stengiamės, kad tikrai tos eilės mažėtų (...) Bet eilės kol kas yra tokios, kalbamės su Lenkijos vidaus reikalų ministru ir ieškome bendrų sprendimų “, – žurnalistams spaudos konferencijoje sakė ministrė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, pusę keturių vakaro Kalvarijos pasienio punkte eilė siekė 40 kilometrų, kai ryte buvo 35 km. 

Tuo metu Lazdijų pasienio eilė išaugo daugiau nei dvigubai – iki 10 km.

Vidaus reikalų ministrė R. Tamašunienė sako, kad eilės susidaro ir dėl Lenkijos pasieniečių atliekamos patikros.

„Lenkijos pasieniečiai taiko keturgubą patikrą – ir krovinio dokumentai, ir transporto dokumentai, vežėjo anketavimas, temperatūros matavimas. Tai įsivaizduokit, vienai transporto priemonei pritaikyti tokią procedūrą, dėl to ir susidaro tokios eilės“, – tvirtino ministrė.

Pasak jos, Lietuvos pusėje vairuotojams skirtos anketos išdalinamos transporto priemonėse, kad jas būtų galima užpildyti dar iki sienos kirtimo, taip pat ministrė teigė, kad būtų galima atsisakyti kai kurių patikros elementų.

„Procedūras mažinti, trumpinti jas. Europa buvo be sienų, mes tų krovinių netikrinome ir, sakykime, medicininė patikra, kas susiję su karantinu, su pasaulyje paskelbta pandemija, rekomendacijomis tikrinti vežėjus, tai tą privalu padaryti“, – sakė R. Tamašunienė.

„Bet kitų procedūrų galbūt būtų galima atsisakyti“, – pridūrė ji.

Ministrė taip pat teigė, kad eilių yra ir pasienyje su Baltarusija, ir su Latvija, tačiau jos nėra tokios, kaip pasienyje su Lenkija.

Lietuva ir Lenkija uždarė valstybių sienas užsieniečiams, siekdamos sulėtinti koronaviruso plitimą, bet krovininiai automobiliai praleidžiami.

Siekiant sumažinti eiles, antradienio popietę buvo atidarytas Lazdijų pasienio kontrolės punktas ties Lenkija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Galetu bliondine pasigaut ta virusiuka

cha

cha portretas
Liankai BBD ant litvynų, ir nepraliaidžia į chatą. cha cha chamai.

man

man portretas
mokytoja, kai dar mokiausi mokykloje uz tai, kad neismokau pamokos, bet STENGIAUSI ip..iso dvejeta.., o cia ministre STENGIASI...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių